Hlavní navigace

5 způsobů vylepšení svého vztahu s Asistentem Google - 1.díl

10. 10. 2020

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Naučte se měnit hlas Asistenta Google, nechte ho naučit svoji přezdívku, zlepšete plynulost konverzace s ním, a ještě daleko více.

Nedávno jsme psali o několika možnostech, kterými si můžete vylepšit svoji komunikaci s Alexou a poněkud více se s ní skamarádit během svého pobytu doma. Určitě vám proto bude jasné, že existuje celá řada způsobů, jak toho samého dosáhnout u Asistenta Google.

Pokud se vám nelíbí barva a tón hlasu, kterým s vámi Asistent Google komunikuje, pak si jej můžete změnit (to je funkce, kterou Alexa neumí, tedy kromě tzv. cameos, tj. krátkých výstupů slavných osobností, které nyní lze použít i u hlasového asistenta Alexy, který vám na jednouché otázky odpoví hlasem nějaké celebrity). Dále můžete Asistenta Google naučit svoji přezdívku nebo s ním (nebo s ní – to podle toho, jaký hlas si vyberete) vést na překvapivě realistické úrovni rozhovor a vyměňovat si svoje postoje.

Změna hlasu Asistenta Google

Pokud už jste unaveni tím poměrně sterilním výchozím hlasem Asistenta Google, pak zkuste jednoduše hlas jiný a uvidíte, jak se vše změní. K dispozici je celkem deset různých hlasů (včetně standardního hlasu Asistenta Google), a to v jak mužské, tak ženské variantě a k tomu ještě ve variantě s britským nebo americkým přízvukem. Rovněž si můžete vybrat hlas Issa Rae (spoluautorky seriálu Nesvá (Insecure) uváděného na stanici HBO), který si tak na sebe převezme některé ze standardních povinností Asistenta Google, a to včetně zodpovídání dotazů, poskytování předpovědi počasí či povídání vtipů.

Pokud chcete změnit hlas Asistenta Google, pak spusťte aplikaci Google Home, klepněte na položku Settings a poté se přesuňte dolů a klepněte na položku More settings. Následně klepněte na záložku Assistant, poté na položku Assistant voice a posunujte posuvníkem a vyberte si některou z možností počínaje možností Red (výchozí hlas Asistenta Google) a Orange (mužský hlas), až po British Racing Green (britský hlas) a Sydney Harbour Blue (hlas s australským přízvukem).

soutez_casestudy

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?