Hlavní navigace

5 způsobů vylepšení svého vztahu s Asistentem Google - 2.díl

11. 10. 2020

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Naučte se měnit hlas Asistenta Google, nechte ho naučit svoji přezdívku, zlepšete plynulost konverzace s ním, a ještě daleko více.

Předcházející díl

 

Nedávno jsme psali o několika možnostech, kterými si můžete vylepšit svoji komunikaci s Alexou a poněkud více se s ní skamarádit během svého pobytu doma. Určitě vám proto bude jasné, že existuje celá řada způsobů, jak toho samého dosáhnout u Asistenta Google.

Prozraďte Asistentovi Google svoji přezdívku

U Asistenta Google na rozdíl od Alexy nemůžete měnit slovo, které jej aktivuje, ale naopak můžete nastavit, jak bude Asistent Google oslovovat vás. Standardně vás bude Asistent Google oslovovat křestním jménem uvedeným ve vašem účtu Google, ale pokud chcete, může vám říkat přezdívkou či jakkoliv jinak.

Pokud chcete u Asistenta Google změnit svoji přezdívku, pak spusťte aplikaci Google Home, pak klepněte na položku Settings a následně se přesuňte na položku More settings. Nakonec klepněte na záložce You na položku Nickname. Svoji přezdívku pak můžete buď Asistentovi Google hláskovat nebo mu ji nahrát, aby se ji Asistent Google mohl snáze naučit vyslovovat.

Zapněte tzv. Pokračující konverzace (Continued Conversations)

Je poněkud naivní domnívat se, že budete mít pocit plynulého konverzování s Asistentem Google, pokud budete muset pokaždé, když mu budete chtít něco říci, muset použít frázi „Hey, Google“. Naštěstí Asistent Google disponuje nastavení, které vám usnadňuje zapomenout, že komunikujete se strojem. Jakmile totiž u něj povolíte funkci Pokračující konverzace (Continued Conversations), pak Asistent Google zůstane po prvotním oslovení naslouchat a bude tak očekávat další otázky či konverzaci z vaší strany.

Z praktického hlediska to pro vás znamená, že nebudete muset neustále Asistenta Google oslovovat frází „Hey, Google“, pokud budete chtít třeba jen upravit hlasitost přehrávání. Konverzace s Asistentem Google tak bude díky funkci Pokračující konverzace zase o něco přirozenější. Funkci Pokračující konverzace zapnete tak, že klepnete na položku Settings a následně se přesunete na položku More settings. Poté na záložce Assistant klepněte na záložku Continued Conversations a zde zapněte stejnojmennou možnost. Na zařízeních s operačním systémem Android je třeba ještě povolit nastavení Shared devices.

CS24

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?