Hlavní navigace

88 šikovných minitipů pro Windows a příslušné aplikace – 2. díl

Sdílet

 Autor: © 3darcastudio - Fotolia.com
Proč dalekosáhle řečnit, když se dá problém vyřešit několika kliknutími. Dnes si ukážeme, jak v Hlavním panelu Windows XP získat větší prostor pro okna aplikací a jak klávese Caps Lock přiřadit zvukový signál.

Nejen na našem webu se nachází obrovská spousta nejrůznějších tipů pro operační systém Windows spolu s celou řadou rad pro řešení problémů s rozličným hardwarem či softwarem. Nevýhodou je bohužel fakt, že jejich uskutečnění je často poměrně časově náročné. V tomto speciálu plném miniaturních tipů je tomu však úplně jinak.

 

MiniTip č. 3: Větší prostor pro okna aplikací (Windows XP)

Pokud ve Windows XP otevřete příliš mnoho oken aplikací, pak se tlačítka těchto aplikací na Hlavním panelu značně zmenší a obsah panelu se rázem stane nepřehledným. Daleko více místa získáte, pokud Hlavní panel přetáhnete k levému nebo pravému okraji pracovní plochy. Jednotlivé prvky se totiž na Hlavním panelu namísto vedle sebe uspořádají pod sebe. Hlavní panel nejsnáze přesunete tak, že klepnete levým tlačítkem myši na hodiny a Hlavní panel přetáhnete se stisknutým levým tlačítkem myši k vámi vybranému okraji pracovní plochy. Pro úplnost upozorňujeme, že panel nesmí být uzamknut.

MiniTip č. 4: : Zvukový signál po stisku klávesy Caps Lock (Windows XP)

Stisku klávesy Caps Lock můžete přiřadit zvukový signál. Jedná se o velmi efektivní prostředek, jak zabránit nechtěnému stisku této klávesy, abyste omylem nepsali text velkými písmeny. Poklepejte proto v Ovládacích panelech na položku Možnosti usnadnění a zde zaškrtněte možnost Používat funkci Ozvučení kláves. Od této chvíle uslyšíte vždy po stisku kláves Caps Lock, Num Lock či Scroll Lock zvukový signál.


MiniTip č. 1: Svižné a přehledné otáčení obrázků (Windows XP)

MiniTip č. 2: Přiřazení klávesových zkratek často používaným aplikacím (Windows XP/Vista)

CS24

 

Úvodní foto: © 3darcastudio - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?