Hlavní navigace

88 šikovných minitipů pro Windows a příslušné aplikace – 6. díl

Sdílet

 Autor: © olly - Fotolia.com
Proč dalekosáhle řečnit, když se dá problém vyřešit několika kliknutími. Dnes si ukážeme, jak na zpomalené odezvy aplikací či celého operačního systému a také se podíváme na vlastní nastavení zvuku ve Windows.

Nejen na našem webu se nachází obrovská spousta nejrůznějších tipů pro operační systém Windows spolu s celou řadou rad pro řešení problémů s rozličným hardwarem či softwarem. Nevýhodou je bohužel fakt, že jejich uskutečnění je často poměrně časově náročné. V tomto speciálu plném miniaturních tipů je tomu však úplně jinak.

 

MiniTip č. 11: Složky uživatelského profilu - zpomalení odezvy aplikací či celého systému

Jinak nevysvětlitelné prodlevy v odezvě operačního systému či aplikací mohou mít překvapivě velmi prostou příčinu. Prakticky každá aplikace totiž při svém spouštění, otevírání či zavírání souborů prověřuje složky uživatelského profilu nastavené v registru v klíči Hkey_Current_User\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders. Pokud se některá z těchto složek nachází na síťovém disku nebo na externím disku připojovaném přes USB, který není aktuálně k dispozici, pak ji logicky Windows hledají marně. Je tedy třeba, aby složky profilu byly vždy k dispozici. Nejlépe toho docílíte, pokud budou uloženy na místním disku.

MiniTip č. 12: Vlastní nastavení zvuku

Potřebovali byste, aby vás systém Windows upozorňoval zvukovým signálem pouze tehdy, pokud v tomto operačním systému dojde k nějaké skutečně významné události? Pokud budete při nastavování zvuku vycházet z výchozího zvukového schématu a deaktivujete zde spoustu položek, pak je to v pořádku, protože se dostanete přesně k tomu, co jste chtěli. Nicméně daleko jednodušší je vycházet ze zvukového schématu Bez zvuku a v něm nastavit zvukový signál jen pro události, při nichž se má objevovat (například při připojení nebo odpojení zařízení).


MiniTip č. 1: Svižné a přehledné otáčení obrázků (Windows XP)

MiniTip č. 2: Přiřazení klávesových zkratek často používaným aplikacím (Windows XP/Vista)

MiniTip č. 3: Větší prostor pro okna aplikací (Windows XP)

MiniTip č. 4: Zvukový signál po stisku klávesy Caps Lock (Windows XP)

MiniTip č. 5: Importujte si údaje do Kalendáře ve Windows (Vista)

MiniTip č. 6: Odhalení karet s esy (FreeCell)

MiniTip č. 7: Rozšíření filtru pro automatické spouštění obsahu disku CD nebo DVD (Windows XP, Vista)

MiniTip č. 8: Příkaz Otevřít namísto příkazu Hledat (Windows XP, Vista)

MiniTip č. 9: Konec hledání umístění tapety kvůli její úpravě (Windows Vista)

MiniTip č. 10: Jakou instalaci Windows Vista chcete spustit? (Windows Vista)

CS24

 

Úvodní foto: © olly - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?