Hlavní navigace

Adobe uvádí Acrobat 9

3. 6. 2008

Sdílet

Acrobat 9 přináší podporu pro technologii Adobe Flash, disponuje bohatým PDF portfoliem a schopností práce v reálném čase. Výše uvedenými skutečnostmi se mění definice komunikace pomocí PDF.

soutez_casestudy

Společnost Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) dnes oznámila uvedení nástroje Adobe Acrobat 9, který významně mění procesy vytváření a sdílení elektronických dokumentů. Acrobat 9 přináší nativní podporu pro technologii Adobe Flash, možnost sjednotit široký výběr typů obsahu do bohatých PDF portfolií a přístup ke schopnostem navigace v dokumentu PDF společně s kolegy v reálném čase.


Acrobat 9 poprvé poskytuje hlubokou podporu pro technologii Adobe Flash, která uživatelům umožní zahrnout do dokumentů PDF také video a soubory aplikací kompatibilní s přehrávačem Flash Player. Příjemci dokumentů stačí k používání tohoto obsahu pouze bezplatný software Adobe Reader 9. Statické dokumenty mohou nyní ožít a změnit se na dynamický nástroj komunikace.



Acrobat 9 také obsahuje schopnost sjednotit širokou řadu materiálů do jednoho dokumentu pomocí nového konceptu PDF portfolií. PDF portfolia umožní profesionálům v podnikové sféře sestavit různé typy médií, jako jsou dokumenty, video, audio a dokonce i 3D objekty do jednoho komprimovaného souboru PDF. Uživatelé pak mohou zvolit jeden z několika profesionálních návrhů rozvržení (nebo si vytvořit svůj vlastní) a tím obsah rychle spojit, definovat navigaci a dodat mu lesk a firemní označení.

Acrobat 9 navíc poskytuje přístup k schopnostem živé spolupráce uvnitř dokumentu PDF. Tuto spolupráci umožňuje práce s webem Acrobat.com, který poskytuje novou sadu hostovaných služeb, a který společnost Adobe dnes uvedla ve veřejné beta verzi. Například obchodník by mohl použít Acrobat 9 k poslání dlouhého kontraktu klientům. Odborník z oddělení prodeje nebo kterýkoliv jiný příjemce používající Adobe Reader pak může pomocí služeb na Acrobat.com řídit navigaci celé pracovní skupiny v rámci dokumentu PDF v reálném čase. To pomůže zajistit, že všichni budou v každém okamžiku na stejné straně, a to doslova i v přeneseném významu.




Ceny a dostupnost

Očekává se, že Acrobat 9 Pro Extended, Acrobat 9 Pro a Acrobat 9 Standard pro Microsoft Windows a Acrobat 9 Pro pro Mac OS X budou dostupné v anglické, francouzské, německé a japonské verzi od července 2008. Očekávaná cena za Acrobat 9 Pro Extended je 22 890 Kč bez DPH a registrovaní uživatelé příslušných dřívějších verzí Acrobatu budou moci upgradovat na Acrobat 9 Pro Extended za 7 530 Kč bez DPH. Očekávaná cena za Acrobat 9 Pro je 15 620 Kč bez DPH a registrovaní uživatelé příslušných dřívějších verzí Acrobatu budou moci upgradovat na Acrobat 9 Pro za 5 290 Kč bez DPH. Očekávaná cena za Acrobat 9 Standard je 9 770 Kč bez DPH a registrovaní uživatelé příslušných dřívějších verzí Acrobatu budou moci upgradovat na Acrobat 9 Standard za 3 220 Kč bez DPH.


Beta verze hostovaných služeb Acrobat.com jsou nyní dostupné v angličtině a je možné se k nim bezplatně přihlásit zde.

- - Adam Šoltys

Byl pro vás článek přínosný?