Hlavní navigace

Aktivujte si herní režim ve Windows 10 Creators Update!

29. 5. 2017

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Herní režim (Game Mode) představuje vhodné řešení pro všechny ty, kteří potřebují vyhradit na svém počítači pro hraní hry maximum systémových prostředků.

Jednou z našich nejoblíbenějších funkcí ve Windows 10 Creators Update je bezesporu možnost nastavení tzv. Herního režimu (Game Mode). Jedná se o funkci, která zvyšuje výkon počítačových her tím, že minimalizuje běh procesů na pozadí a tím zabraňuje jiným aplikacím, aby zbytečně zabíraly systémové prostředky počítače. Je samozřejmě jasné, že toto řešení zřejmě nebude pro všechny uživatele. Nicméně v každém případě dokáže zvýšit výkon počítačů při hraní her zejména u levnějších herních strojů.

Pokud totiž hrajete počítačovou hru na počítači, který splňuje, popřípadě nepatrně přesahuje minimální hardwarové požadavky, pak neváhejte, protože tento herní režim (Game Mode) je určen právě pro vás. Nicméně abyste jej mohli použít, musíte tento režim nejprve povolit.

Klepněte na tlačítko Start a následně klepněte na ikonku ozubeného kolečka. V okně Nastavení, které se vzápětí otevře, pak vyberte ikonku Hraní. V levém panelu následně vyberte položku Herní režim a posuvník u textu Použít Herní režim přesuňte do pozice Zapnuto.

Faktem je, že tento krok není v tuto chvíli až tak úplně nutný, ale určitě stojí za to jej absolvovat. Firma Microsoft tvrdí, že v některých případech se Herní režim bude aktivovat automaticky, a to pro určité konkrétní hry, ale pouze v případě, když Herní režim předem výše uvedeným způsobem zapnete. Zatím se nám bohužel žádnou konkrétní hru nepodařilo nalézt, nicméně ať je to, jak je, určitě neuškodí, pokud budete mít vše připraveno pro případ, až se s nějakou takovou hrou setkáte.

V tuto chvíli tedy budeme Herní režim aktivovat pro každou hru zvlášť, k čemuž aplikaci nastavení nepotřebujeme.

Při povolání Herního režimu vše začíná i končí herním panelem

Spusťte hru a jakmile bude běžet, stiskněte klávesovou zkratku klávesa Windows + G, kterou vyvoláte herní panel. Pokud používáte ovladač Xbox, pak stačí, když stisknete prostřední tlačítko Xboxu. Po zobrazení panelu pak vyberte tlačítko s ikonkou ozubeného kolečka. Toto tlačítko najdete v pravé části herního panelu.

Herní režim se v každé hře povolí velmi jednoduše – stačí zaškrtnout jedno políčko

Na následující obrazovce se přesvědčte, že se nacházíte na záložce Obecné (standardně by tomu tak mělo být) a poté zaškrtněte políčko před volbou Pro tuto hru použít herní režim.

CS24

Zavřete dialogové okno, zrušte herní panel, pokud jej nebudete potřebovat pro něco jiného, a můžete začít hrát. Od této chvíle bude herní režim pro tuto hru k dispozici vždy, když ji spustíte.

 

Byl pro vás článek přínosný?