Hlavní navigace

Android Auto nyní do každého vozu! - 1.díl

22. 6. 2018

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Zapomeňte na předražené informační a zábavní systémy do aut. Ukážeme vám řešení, k němuž budete potřebovat pouze mobilní telefon s operačním systémem Android.

Úvod

Aplikace Android Auto pracuje v každém autě, a to i v tom starším. Vše, co pro její provozování potřebujete, je to správné příslušenství a smartphone s operačním systémem Android 5.0 (Lollipop) či vyšším (Android 6.0 je lepší) s přiměřeně velkým displejem. K němu přidejte několik podařených aplikací a vhodnou konfiguraci mobilního telefonu a uvidíte, jak aplikace Android Auto promění váš mobilní telefon na systém, který bude stejně tak dobrý jako několikanásobně dražší zábavní systém.

Je třeba hned na začátku přiznat, že Android Auto dříve nebyl právě nijak jednoduchým řešením. Když se v roce 2015 objevil poprvé, potřebovali pro jeho provozování buď úplně nové auto, nebo nákladný hardware, který jediný dokázal rozběhat tento zábavní systém budoucnosti od firmy Google. O rok později firma Google představila samostatnou aplikaci s názvem Android Auto určenou pro smartphony, což umožnilo prakticky komukoliv s mobilním telefonem s operačním systémem Android používat zjednodušený systém pro hudbu, navigaci, telefonování a posílání zpráv. Nedávno Google přidal do aplikace Android Auto podporu pro Google Assistant a integroval do ní i všechny hlasové příkazy, které se používají v reproduktorech Google Home.

Na následujících řádcích je popsán ten nejlepší způsob, jakým integrovat Android Auto do vašeho auta. PO jeho konfiguraci a úspěšném spuštění doporučujeme prohlédnout nápovědu k této aplikaci od firmy Google, kde se toho dozvíte ještě daleko více.

Krok 1: Získání automobilového držáku pro mobilní telefon

Používání aplikace Android Auto na vašem mobilním telefonu má smysl pouze tehdy, pokud se můžete na jeho displej podívat, aniž byste přitom ztráceli přehled o dění na silnici. Držáky do auta k tomuto účelu seženete za cenu okolo 500 Kč, přičemž je do auta můžete přichytit například na CD přehrávač, průduchy od ventilace nebo na čelní sklo či palubní desku.

V našem případě jsme použili starší řešení Breffo Spiderpodium Tablet, držák, jehož zahnutá ramena lze pohodlně zasadit do ventilace našeho auta Nissan Altima. Zbývající čtyři ramena jsme pak použili pro bezpečné uchycení našeho smartphonu Pixel 2 XL, který jsme do držáku vkládali shora.

Pokud chytíte smartphone ve vodorovné poloze, bude prakticky k nerozeznání od integrovaného informačního a zábavného systému určeného přímo do auta.

soutez_casestudy

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?