Hlavní navigace

Apple čeká pestrý rok 2022

27. 1. 2022

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Nové iPhony, včetně modelu SE, nové iPady i Macy. Co všechno letos uvede na trh Apple.

Apple na letošek plánuje vydání „nejširší palety nových produktů ve své historii“, jak o produktovém plánu firmy referuje Mark Gurman z Bloombergu. S oznámením mnohých z nich se přitom počítá už v průběhu jara. Pojďme si některé představit!

Co se dozvíte v článku
  1. iPhone SE 5G
  2. Mac mini
  3. Větší iMac
  4. iPad Air a iPad Pro
  5. MacBook Pro, MacBook Air
  6. Mac Pro
  7. Odolné Apple Watch
  8. iPad Pro

iPhone SE 5G

Nový iPhone, který se objeví v březnu či dubnu, nepřinese změny v designu, uvnitř však najdeme procesor A15. Předpokládá se, že zaujme hlavně uživatele střední třídy, rychlejší procesor a podpora 5G však bude nepochybně lákavá i pro firmy připravené lépe vybavit zaměstnance pracující na dálku.

Mac mini

Mac mini s procesorem M1 je už tak výborný, teď ho ovšem Apple hodlá vylepšit novým designem a ještě lepším procesorem, nejspíš M1 Pro nebo M1 Max. Malý, ale výkonný desktop bude dostatečným řešením pro všechny s kompatibilním externím monitorem a levnější alternativou oproti všeobjímajícímu iMacu či Macu Pro. 

CPU s 10 jádry, GPU s 32 jádry a 64 MB RAM by měly poskytnout dostatečný výkon i pro ty nejnáročnější úkony.

Jak spravujete více cloudů ve vaší firmě?

Větší iMac

Spolu s Macem mini by mohl být na jaře uveden i větší iMac s LED ProMotion monitorem a pravděpodobně s čipem M1 Pro, eventuálně i s M1 Max Pro, který by se mohl v průběhu roku objevit i uvnitř Macu Pro. Model jasně cílí na profesionály a bude nejspíš nejvýkonnějším Macem, jaký bude v dané době k mání.

iPad Air a iPad Pro

Spekuluje se, že spolu s novým iPhonem SE může Apple uvést až osm nových modelů iPadů, mezi nimi nejspíš nový iPad Pro, možná i větší iPad Air. V takovém případě by se nabídka iPadů rozšířila na iPad mini, „normální“ iPad a větší i menší verze iPadů Air a Pro. Do toho se čeká na oficiální představení univerzálního ovládání (Universal Control), které umožní využití jedné klávesnice a myši napříč až třemi Macy, respektive iPady. Doufejme, že se dočkáme rovněž na jaře.

MacBook Pro, MacBook Air

Je potvrzeno, že Apple pracuje na nových modelech notebooků, včetně MacBooku Air a cenově vstřícného MacBooku Pro. U Airu se počítá s užším rámem, plnohodnotnou klávesnicí, rychlejším M2 čipem, ale nejspíš bez HDMI a slotu pro SD kartu. Dle Bloombergu půjde o největší redesign Airu od roku 2010.

Mac Pro

Nejspíš dva modely Macu Pro se objeví pravděpodobně až na konci roku – jeden s vnitřnostmi od Intelu, druhý s vlastním M čipem. Intelovský model může dle spekulací serveru MacRumors obsahovat čip Ice Lake SP, ten ryze applovský, menší, nabídne výkon až 40-jádrového CPU a 128-jádrového GPU.

CS24

Odolné Apple Watch

Na podzim se dočkáme taky odolnějších Apple Watch určených pro dobrodružnější povahy, ale třeba i pro zaměstnance z řad policie, zdravotních záchranářů či hasičů, kteří by mohli ocenit jejich nerozbitnost.

iPad Pro

Ať už vyjde na jaře nebo na podzim, nový model iPadu Pro by mohl nabídnout pod displej skryté Face / Touch ID, přičemž displej bude nejspíš postavený na OLED technologii. Zásadní progres však je v přechodu na čip A15 (případně M1) a podpora 5G. Dle už jmenovaného Marka Gurmana se dočkáme též iPadu Pro s bezdrátovým nabíjením.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?