Hlavní navigace

Apple WWDC 2011: Přehled oznámení

9. 6. 2011

Sdílet

Steve Jobs letos sice nepředstavil nový iPhone, ale zato nám odhalil informace o třech současně nejpodstatnějších novinkách společnosti Apple. Jaké to jsou?

Začněme u nové technologie zvané iCloud. Název je vcelku výmluvný, jelikož půjde o službu, která umožní sdílet hudbu, e-maily, fotky, kalendáře a další data pomocí cloudového serveru. Také se na tento server budou denně ukládat zálohy vašeho iOS přístroje a dat na něm. Podrobnější informace naleznete na sesterském magazínu ChannelWorld.

CS24

Pak tu máme iOS 5, na který si počkáme do podzimu tohoto roku. Dočkáme se 200 nových funkcí, a to včetně integrace Safari Reader (možnost uložit stránku pro pozdější přečtení), Twitteru, tlačítka s fotoaparátem na lock screenu, větší podpory mailu či centra notifikací. Připraveno je pro nás nicméně mnohem víc.

Tou poslední a nejpodstatnější novinkou je jistě Mac OS X Lion, jenž nabídne až 250 novinek a vylepšení starého operačního systému. Všechny plánované inovace si můžete prohlédnout na oficiálních stránkách Applu, výčet těch nejzajímavějších vám pak nabídne spřátelený magazín SmartWorld. X Lion se bude tentokrát prodávat jen prostřednictvím App Store, neseženete ho už tedy na disku, jako tomu bylo u předchozí verze OS. Pokud se vyskytnou problémy, půjde software jednoduše přeinstalovat. Cena dosáhne třiceti dolarů a Lion bude vážit kolem 4 GB – za jednu cenu však budete tento operační systém moci nainstalovat na všechny vaše kompatibilní počítače.

Byl pro vás článek přínosný?