Hlavní navigace

Asus PadFone 2 vstupuje na český trh

15. 1. 2013

Sdílet

 Autor: Asus
Asus uvedl na český trh zařízení PadFone 2, které je nástupcem modelu PadFone – spojení chytrého telefonu s Androidem a tabletu. PadFone 2 nabízí oproti svému předchůdci čtyřjádrový procesor a tabletový dock v novém designu.

Asus uvedl na český trh zařízení PadFone 2, které je nástupcem modelu PadFone – spojení chytrého telefonu s Androidem a tabletu. PadFone 2 nabízí oproti svému předchůdci čtyřjádrový procesor a tabletový dock v novém designu.

PadFone 2 je chytrý telefon vybavený displejem o úhlopříčce 4,7” a operačním systémem Android, který se v případě potřeby vkládá do docku PadFone 2 Station, čímž se promění na plně funkční tablet s displejem o velikosti 10,1”.

Asus PadFone 2Asus snížil tloušťku a hmotnost PadFone Station. Nyní váží i s vloženým smartphonem pouze 649 gramů, takže je lehčí než většina tabletů na trhu. Dockovací mechanismus také prodělal změnu, a nyní stačí jej prostě vložit do tabletu. PadFone 2 má oproti svému předchůdci o něco větší displej (4,7”), zároveň však v nejširším místě zeštíhlel na 9 mm a váží 135 gramů.

Nezaostává ani výdrž baterie – její vyšší kapacita u PadFone 2 (2140 mAh) umožňuje až 16 hodin hovoru v 3G síti a až 13 hodin brouzdání po internetu prostřednictvím Wi-Fi. S PadFone 2 Station o kapacitě baterie 5000 mAh pak můžete telefonovat až 36 hodin v 3G sítích. Interní baterie dockovací stanice disponuje dostatečnou kapacitou k tomu, aby nabila smartphone PadFone 2 více než třikrát.

Čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 s taktem 1,5GHz a 2GB paměti RAM zajišťuje vysoký výkon zařízení PadFone 2 v režimu chytrého telefonu i tabletu. Super IPS+ displej s úhlopříčkou 4,7” a rozlišením 1280 x 720 HD využívá sklo Corning Fit Glass odolné proti poškrábání. Jasný displej je dobře viditelný i na přímém slunečním světle.

soutez_casestudy

Nový je i 13megapixelový fotoaparát. Speciální režim zvládne zachytit i šest snímků za sekundu, a zároveň nahrávat 1080p HD video o snímkové frekvenci 30fps nebo 720p HD video o frekvenci 60fps. Ve špatných světelných podmínkách vylepšuje výkon fotoaparátu objektiv se světelností f/2.4.

Doporučená cena 32GB verze je 19 990 Kč včetně DPH, cena 64GB verze činí 22 490 Kč s DPH.

Byl pro vás článek přínosný?