Hlavní navigace

Google představí Nexus 5 i Nexus 7,7 na konferenci Google I/O

15. 1. 2013

Sdílet

 Autor: © kaptn - Fotolia.com
Závěr loňského roku patřil Google a novinkám v modelové řadě Nexus. Patří mezi ně čtyřpalcový smartphone Nexus 4, úspěšný tablet Nexus 7 a také Samsung Nexus 10, skutečně našlapaný desetipalcový tablet.

Závěr loňského roku patřil Google a jeho novinkám v modelové řadě Nexus. Patří mezi ně čtyřpalcový smartphone Nexus 4, úspěšný tablet Nexus 7 a také Samsung Nexus 10, skutečně našlapaný desetipalcový tablet.

CS24

Nexus 4 se snad ještě ani neprodává na všech oznámených trzích a již se nám na světlo derou zvěsti o jeho nástupci. Informace o něm pocházejí z korejského internetového fóra. Nástupce smartphonu Nexus 4 má výrabět LG, jmenovat se bude Nexus 5. Podle serveru jsou jeho specifikace následující: Pětipalcový Full HD displej s hustotou 441 pixelů na palec, procesor Nvidia Tegra 4, 2 GB paměti RAM a 8 nebo 16 GB vnitřní paměti. Co se fotoaparátu týče, rozlišení 8 megapixelů je už asi out, hovoří se totiž o 13 MP. Snad se to pixelové šílenství brzy zastaví, stejně jako se zastavilo u skutečných fotoaparátů. Fotoaparát má být vybaven LED bleskem, nemá chybět ani přední kamera s rozlišením 3 megapixely.

Ovšem nástupce se má dočkat i úspěšný tablet Nexus 7 a to je dobře, nevyplácí se usínat na vavřínech. Google údajně připravuje tablet Nexus 7,7. Velikost displeje je jistě patrná již z názvu, možná, že má velikost displeje iPadu Mini skutečně něco do sebe. Téměř osmipalcový WUXGA displej má disponovat rozlišením 1920 x 1200 pixelů, HD zadní i přední kamerou a tímže procesorem jako Nexus 4, tedy Nvidií Tegrou čtvrté generace. Nemůžou chybět 2 GB operační paměti a 8 nebo 16GB úložiště pro data. Obě zařízení by měla přijít na trh již se systémem Android 5.0 Key Lime Pie. Oznámení se očekává na Google I/O v polovině letošního května.

Byl pro vás článek přínosný?