Hlavní navigace

Asus uvádí do Česka tablety Memo Pad a Memo Pad Smart

21. 2. 2013

Sdílet

 Autor: Asus
Asus uvedl na český trh zcela novou řadu tabletů MeMO Pad, která doplňuje v jeho portfoliu řadu Transformer Pad. Tablety MeMO Pad se liší od modelů Transformer Pad zejména absencí dokovací klávesnice. Cenově dostupné tablety MeMO Pad a MeMO Pad Smart využívají operační systém Android 4.1 Jelly Bean.

Asus uvedl na český trh zcela novou řadu tabletů MeMO Pad, která doplňuje v jeho portfoliu řadu Transformer Pad. Tablety MeMO Pad se liší od modelů Transformer Pad zejména absencí dokovací klávesnice. Cenově dostupné tablety MeMO Pad a MeMO Pad Smart využívají operační systém Android 4.1 Jelly Bean.

Sedmipalcový model Asus MeMO Pad je vybaven multidotykovým displejem s rozlišením 1024 × 600 pixelů, úložištěm o kapacitě 16 GB a nechybí mu možnost rozšíření úložiště pomocí SD karty s kapacitou až 32 GB. Tablet zaujme povrchovou úpravou s diamantovým vzorem a je k dispozici ve třech barevných provedeních. Větší desetipalcový model MeMO Pad Smart nabídne výkonný procesor Nvidia Tegra 3 a také vyšší rozlišení displeje 1280 × 800 bodů.

 

Asus Memo PadAsus MeMO Pad

Sedmipalcový tablet Asus MeMO Pad má kryt diamantovým vzorem a protiskluzovou povrchovou úpravou. Novinka využívá operační systém Android 4.1 Jelly Bean a pohání ji 1GHz procesor VIA WM8950 a grafický procesor Mali-400. Tablet je vybaven multidotykovým displejem s LED podsvícením, rozlišením 1024 × 600 a 140° pozorovacími úhly. MeMO Pad nabídne rovněž zvukovou technologii Asus SonicMaster a MaxxAudio.

Vnitřní úložiště tabletu Asus MeMO Pad má kapacitu 16 GB, které lze pomocí microSD karty rozšířit až o dalších 32 GB. V tabletu je předinstalována sada aplikací od společnosti Asus - SuperNote Lite, WebStorage Office či například BuddyBuzz, online úložiště Asus WebStorage zdarma nebo Asus Studio.

 

Asus Memo Pad SmartAsus MeMO Pad Smart

Tablet je tenký pouhých 9,9 mm a váží 580 gramů. Využívá stejně jako model MeMO Pad operační systém Android 4.1. Odlišuje se však velikostí úhlopříčky displeje o velikosti 10,1“, který nabízí rozlišení 1280 × 800, multidotykové ovládání a technologii IPS s velkými pozorovacími úhly. Výpočetní výkon zajišťuje v tomto případě čtyřjádrový procesor Nvidia Tegra 3 podpořený 12 jádry grafického procesoru.

Zvuk zprostředkovává technologie Asus SonicMaster, která kombinuje audio hardware včetně rozměrných rezonančních komor a stereofonních reproduktorů o rozměru 25×12 mm se softwarovým zpracováním zvuku. Kapacita baterie vystačí až na 8,5 hodin práce. 16 GB úložného prostoru v tabletu lze rozšířit přes slot na karty microSDHC o dalších 32 GB, což poskytuje dostatek kapacity pro aplikace, filmy i hudbu. MeMO Pad Smart nabízí zadní 5Mpx fotoaparát a přední kameru 1,2Mpx pro videohovory. I tento tablet nabízí několik speciálních aplikací od společnosti Asus.

 

Folio Key – pouzdro a klávesnice v jednom

CS24

Asus nabídne uživatelům k tabletu MeMO Pad Smart i celistvé ochranné pouzdro Folio Key, které díky integrované Bluetooth klávesnici poskytuje pohodlné psaní doma i na cestách. Pouzdro Folio Key je vyrobeno z lehkých mikrovláken s magnetickým přichycením a lze z něj složit také stojánek, který drží displej v pozici pohodlné pro sledování filmů či psaní. Klávesnice je napájena ze své vnitřní baterie a na jedno nabití vydrží až měsíc. Cena Folio Key se bude pohybovat kolem 2 000 Kč s DPH.

Doporučená tabletu MeMO Pad je 3 990 Kč, jeho většího sourozence MeMO Pad Smart pořídíte za 7 490 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?