Hlavní navigace

Autentizaci v mobilních aplikacích pomocí tokenů SecurID nabízí RSA

26. 10. 2011

Sdílet

Prostřednictvím integrace řešení SecurID a Adaptive Authentication mají vývojáři softwaru možnost vytvářet další vrstvy zabezpečení a řízení přístupu v mobilních aplikacích pro platformy Android, BlackBerry a Apple iOS.

RSA vyvinulo rozhraní API, které koncovým uživatelům umožňuje transparentní ověřování v mobilních aplikacích prostřednictvím softwarových tokenů technologie SecurID. Namísto zobrazení výzvy uživateli k ručnímu zadání jednorázového kódu provádí mobilní aplikace vybavená řešením RSA SecurID tento krok automaticky. Stejný softwarový token může být i nadále použit i mimo mobilní aplikaci pro tradiční ověřování, například pokud uživatel také potřebuje jednorázové heslo pro přístup k online aplikaci z osobního počítače, například pro síť VPN či webový portál.

Vývojáři mobilních aplikací pro podnikání, bankovnictví, elektronické obchodování či pro  přístup k datům mohou zvýšit jejich zabezpečení a důvěryhodnost prostřednictvím integrace silného ověřování na bázi jednorázového hesla (one-time password, OTP) či na bázi vyhodnocení rizik, a to bez změn ve způsobu zadávání uživatelského jména a hesla.

Zákazníci tak podle výrobce mohou využít svých současných investic do technologie SecurID k ochraně mobilních aplikací. Sada RSA SecurID Mobile SDK umožňuje IT organizacím transparentně a bezpečně vytvářet softwarové tokeny pro mobilní zařízení s minimální uživatelskou interakcí. Zajišťuje tak interoperabilitu s interně vyvinutými podnikovými aplikacemi i oblíbenými klienty pro mobilní VPN a virtuální počítače.

soutez_casestudy

RSA také navázala partnerství s výrobci řešení pro mobilní VPN a virtuální počítače, jehož cílem je prostřednictvím používání této sady SDK poskytovat silné ověřování na bázi jednorázového hesla v mobilních aplikacích. Partneři používající technologii RSA Secured, jako jsou Citrix, Juniper nebo VMware, zajišťují prostřednictvím této sady SDK interoperabilitu s řešeními , jako jsou Citrix Receiver, Juniper JUNOS Pulse nebo VMware View.

Sady SDK jsou bezplatně k dispozici všem partnerům používajícím technologii Secured a zákazníkům používajícím řešení SecurID. Sady RSA SecurID Mobile SDK jsou nyní k dispozici pro všechny přední mobilní platformy, včetně zařízení iPhone a iPad, zařízení Android, platformy Symbian, Windows Mobile 6.x a  Java ME.

Byl pro vás článek přínosný?