Hlavní navigace

Bílý iPhone 4: Uživatelé hlásí první potíže, problém s anténou přetrval

1. 5. 2011

Sdílet

Nový model smartphonu iPhone není jen bílý, ale také o 0,2 mm tlustší než černá verze.

Bílý iPhone 4 byl uveden Applem po zhruba desetiměsíčním čekání (viz článek Bilý iPhone 4 způsobil další nákupní mánii). Konkrétně je v prodeji od čtvrtka ve 28 zemích a překvapením je, že nemá jen jinou barvu, ale je také mírně silnější než jeho černý sourozenec. Díky tomu ovšem nesedne příliš dobře do některých pouzder a způsobuje některým uživatelům nemalé problémy. Konečně také byla zodpovězena otázka, zda byl vyřešen problém s anténou.

Ryan Cash, který porovnal bílý a černý iPhone 4 na svém blogu (http://ryancash.net/post/5019047695/white-iphone-4-is-thicker) byl první, kdo si rozdílu všiml. Jak je z jím pořízených fotografií zřejmé, není potřeba přístroje ani měřit, ale rozdíl je viditelný při srovnání pouhým okem. Konkrétně černá verze iPhonu 4 má tloušťku 9,3 mm a bílá pak 9,5 mm. Rozdíl není způsoben kovovým rámečkem, který funguje současně jako anténa, ale skleněnou přední a zadní stěnou přístroje. Zajímavé je, že Apple na svém webu žádné rozdíly v rozměrech mezi těmito přístroje neuvádí a podle něj mají oba shodnou tloušťku 9,3 mm, což ale zjevně není pravda. První testeři dále potvrzují, ze bílý iPhone 4 má vylepšené senzory přiblížení a že také skutečně došlo ke změnám u antény. Nicméně problém s klesajícím signálem při chycení přístroje stále zcela vyřešen nebyl a šikovným "úchopem" bílého iPhonu lze opět kvalitu příjmu výrazně snížit, jak jasně ukazuje video pod článkem. Nicméně většina komentátorů se shoduje, že k určitému pokroku ze strany Applu došlo.

Zástupci Applu k situaci spojené s odlišnými rozměry nového iPhonu 4 neposkytli žádné vysvětlení, ale je pravděpodobné, že tloušťka přístroje bude mít hodně co dočinění se zpožděním jeho uvedení na trh. Bylo totiž potřeba vyřešit ochranu přístroje před UV zářením a také zajistit správné světelné podmínky pro fotoaparát. Podle prvních zjištění se ukazuje, že většina pouzder pro smartphony iPhone 4, které jsou na trhu, není pro bílou verzi vhodná, takže před koupí je potřeba důkladně si pouzdro vyzkoušet.

Byl pro vás článek přínosný?