Hlavní navigace

Červnová aktualizace Windows způsobuje problémy s hotspotem

22. 6. 2022

Sdílet

 Autor: Microsoft
Jestliže jste v červnu aktualizovali Windows, počítejte s tím, že vám nemusí fungovat funkce hotspot.

Windows, to je složitá skládanka, vzešlá z desítek let kódování a vylepšování. Nepřekvapí tedy, když občas aktualizace systému přivodí nežádoucí vedlejší účinky.

Tak jako aktuální 21H2 update Windows 11, ale i několik dalších červnových updatů. Jak informuje sám Microsoft, řada uživatelů si po aktualizaci systému stěžuje na problémy s Wi-Fi hotspoty, které se samy odpojují. 

Jak spravujete více cloudů ve vaší firmě?

Aby bylo jasno, nejde o standardní Wi-Fi spojení mezi počítačem a routerem či jiným síťovým vybavením, ale o spojení mezi na Wi-Fi už napojeným počítačem a dalším zařízením, které chce toto spojení využít.

Nejčastěji jsou hotspoty využívány skrz mobilní telefony, obdobně příhodně však mohou posloužit i na noteboocích. Microsoft na problém upozornil minulý týden, 16. června, s tím, že se jím zabývá. Bohužel se zdá, že než přijde s nápravou, není způsob, jak jej obejít jinak, než Wi-Fi hotspot zkrátka nevyužívat, což ve skutečnosti žádné obcházení není.

CS24

Přestože uživatelů, kteří hotspot z notebooku využívají, je nejspíš jen málo, lze předpokládat, že pro ně má funkce zásadní význam. Tak věřme, že Microsoft problém vyřeší co nejdřív.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?