Hlavní navigace

Co přináší nový Security World

29. 9. 2020

Sdílet

 Autor: IInfo DG
Rostoucí počet zaměstnanců pracujících z domova, stoupající počet nejrůznějších zranitelnosti či nových rizik, záplava bezpečnostních dat - to vše představuje pro manažery bezpečnosti extrémní nárůst práce. Rozpočty na zabezpečení a personální obsazení se přitom nijak dramaticky nemění - výsledkem jsou stresované a přetížené týmy zabezpečení IT. Jak z toho ven?

Jednou z cest, jak ulevit pracovníkům zabezpečení, je využití automatizačních řešení. V minulosti však firmám působila jisté problémy, když třeba docházelo k blokování legitimního provozu a výpadkům.

Nejnovější vydání Security Worldu se zaměřuje na to, které techniky mohou přinést v tomto směru největší užitek, na které oblasti byste se měli při zavádění automatizovaných řešení nejvíce soustředit, jaká je současná pozice umělé inteligence v automatizačních řešeních či zda je možné, že automatizace bezpečnosti časem převezme veškeré činnosti, které dnes dělají lidé.

Další příspěvky v nejnovějším vydání se pak věnují tomu, jak práce z domova mění firemní model rizik a jak vám může při zvládání tohoto druhu práce pomoci nový model SASE. 

Velkou pozornost věnujeme i problematice šifrování - nejen že si ukážeme, jaké přínosy může pro vás představovat homomorfní šifrování nebo tzv. důvěrný computing sofistikovaně využívající hardwarové šifrovaní, ale také se podíváme na temnější stránku šifrování, kterou byste měli brát v úvahu.

Z oblasti fyzické bezpečnosti jsme nakoukli do problematiky dronů - nejen v případě, kdy vás tyto systémy mohou ohrožovat, ale také tehdy, kdy je sami využíváte a naopak se stanou terčem útoků hackerů.

soutez_casestudy

A v neposlední řadě přinášíme podrobné informace o zabezpečení mobilních zařízení a  jejich správě. Tyto přístroje totiž hrají v době pandemie klíčovou roli a jejich správa patří mezi současné klíčové úkoly týmů zabezpečení.

 

Byl pro vás článek přínosný?