Hlavní navigace

Co se dočtete v novém Computerworldu 9/22?

31. 8. 2022

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Blockchain jako budoucnost internetu, exodus čínských fabrik, rizika NFT ale i svoboda slova a tisková řešení jsou náplní nového Computerworldu. A k tomu ještě mnoho dalšího, magazín vyšel dnes.

Budoucnost internetu byla v posledních několika letech předmětem mnoha spekulací a diskuzí. Od vzestupu virtuálních světů či pohlcujících zkušeností po explozivní růst sociálních sítí – internet se stal všudypřítomným médiem pro komunikaci a obchod. Se vzestupem blockchainu ale internet zřejmě čeká významná transformace. Jaká? Na to hledáme odpovědi v novém vydání magazínu Computerworld, který si můžete koupit zde.

Dále se také věnujeme například exodu čínských továren, které vyrábějí polovodiče. Z ekonomických i geopolitických důvodů totiž začínají obří továrny růst i jinde po světě. Bez nich by totiž hrozila absolutní závislost na Číně.

Cloudové tiskové služby zaznamenávají výrazný růst. Podniky se také čím dál více zajímají o ekologické dopady provozu svých tiskových prostředí, a proto často logicky volí cloudová tisková řešení, přinášíme jejich přehled a k tomu i zajímavý text obecně o tiskových řešení.

Nalijme si čistého vína a řekněme si to rovnou – NFT jsou primárně nesmyslný buzzword, který slibuje to samé co kryptoměny či metaversum: vágní promluvy o zářné budoucnosti, která má ale s realitou společného asi tolik co Star Trek. Nebo to je všechno jinak? Víc v článku Blockchain pro blockchain.

Herní průmysl nabývá na objemu jak z hlediska finančního, tak svého vlivu na masovou zábavu. Jeho vlivu na českou kulturu a ekonomiku se věnujeme v CW 9/22.

Svoboda slova je záležitost, která dalece přesahuje hranice technologií, sociologie, filozofie, politiky a všech ostatních oborů. Kromě toho, že je základem demokracie a západního smýšlení o světě, je také otázkou. Není totiž tak jednoduchá, jak se na první pohled zdá. Snažíme se to rozplést v článku s titulkem Na vlastní pěst.

MPLS (Multi -Protocol Label Switching) je sice spolehlivé, ale drahé řešení pro transport dat. Podniky ho v současnosti proto doplňují levnějšími a flexibilnějšími spoji SD -WAN. Všechno o MPLS jen v CW 9/22.

A tomu ještě balík dalšího čtení.

příloha_ovladnete_sva_data

Objednávat můžete zde.

Přeji vám inspirativní čtení.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?