Hlavní navigace

Coffee break: Kybernetická odolnost je velmi důležitý pojem, říká René Pospíšil z Bitdefenderu

7. 11. 2022

Sdílet

 Autor: Depositphotos
I ty nejlepší bezpečnostní dveře vydrží odolávat zloději jenom určitou dobu. Kybernetická odolnost také vychází z toho, že vaše firma bude prolomena a že musíte být připraveni řešit samotný incident. Otázkou je, jestli máte pokročilé nástroje pro řízení těchto hrozeb, ptá se v coffee breaku René Pospíšil, Country manager společnosti Bitdefender pro Českou republiku.

Kybernetická bezpečnost je klasický pojem z oblasti kyberbezpečnosti. Existuje desítky let, kdy kolem firem stavíme na perimetru firewally a další barikády, abychom útočníky odstínili na koncových bodech, používáme antimalware, patch management či další klasické obranné mechanismy.

Aktuální Promoakce Bitdefender:

3+1 ZDARMA

Při zakoupení tříleté licence získáte jednoletou licenci navíc zdarma. Vztahuje se pro NOVÉ komerční zákazníky a EDU (školství a neziskové organizace) a GOV (státní správu).

Akce platí pro produkty:

·  GravityZone Business Security

·  GravityZone Business Security Enterprise s EDR/XDR (dříve nazývaná ULTRA)

·  GravityZone Security for Workstation

·  GravityZone Security for Servers

50% sleva na Business Security Premium

50% sleva na produkt GravityZone Business Security Premium (dříve nazývaná ELITE) se vztahuje pouze na nové komerční zákazníky přecházející z konkurenčního placeného produktu, na licence o délce 1, 2 a 3 roky.

50% sleva na Patch Management a Full Disk Encryption

50% sleva na produkty GravityZone Patch Management a GravityZone Full Disk Encryption pro nové zákazníky, kteří tento (jeden nebo oba) add-on zakoupí společně s jakýmkoliv hlavním produktem v jedné objednávce. 

Tato nabídka se vztahuje na licence o délce 1, 2 a 3 roky.

„To je absolutně v pořádku. Ale stejně musíme předpokládat, že útočník nástrahy překoná a do firmy vnikne. Proto se začíná používat nový pojem kybernetická odolnost,“ vysvětluje v našem coffee breaku country manager společnosti Bitdefender pro Českou republiku René Pospíšil.

Kybernetická odolnost pak řeší stavy, kdy je firma napadena a musí se se vzniklou situací vyrovnat pomocí dostupných technologií a postupů.

„Naše technologie samozřejmě zákazníkům s tímto maximálně pomáhají,“ slibuje Pospíšil. V coffee breaku pak vysvětluje, jak konkrétně technologie Bitdefenderu nejen v takových situacích pomáhají. Školení technici IS4Security (oficiální zástupce Bitdefenderu v ČR) jsou pak schopni pomáhat nejen svým zákazníkům v případě zásadního bezpečnostního incidentu.

V obsažném videorozhovoru se také věnujeme dalším bezpečnostním technologiím a jejich roli v současném rychle se měnícím se světě. Narazili jsme také na problematiku SIEM, analýzu rizik nebo i na potřebu cloudové bezpečnosti.

příloha_ovladnete_sva_data

René Pospíšil také v rozhovoru zmínil aktuální promoakci, která umožní zákazníkům získat licence produktů Bitdefender za mimořádně zajímavých podmínek.

Pokud zrovna řešíte IT bezpečnost ve firmě, rozhovor stojí určitě za pozornost. A i pokud máte dojem, že právě bezpečnost je něco, co máte dobře v organizaci pokryté, věnujte svou přestávku na kávu i tomuto videu. Možná se tak dozvíte řadu zajímavých informací.

Byl pro vás článek přínosný?