Hlavní navigace

Čtyři důvody proč státní správa důvěřuje Office 365

8. 10. 2013

Sdílet

 Autor: © pressmaster - Fotolia.com
Hlavním důvodem, proč státní organizace využívají pro svou práci službu Office 365, je její postavení v oblasti ochrany soukromí, zabezpečení a dodržování postupů.

(PR článek)

Státní správa se snaží být transparentnější a vycházet vstříc občanům. Proto je důležité, aby jim umožnila snadný přístup k veřejným informacím. Na druhou stranu je však stejně důležité chránit důvěrné informace. Hlavním důvodem, proč státní organizace využívají pro svou práci službu Office 365, je její postavení v oblasti ochrany soukromí, zabezpečení a dodržování postupů.

Tady jsou čtyři důvody, proč Office 365 důvěřuje státní správa:

  1. Respektuje soukromí. Office 365 nesestavuje reklamní produkty z dat uživatelů, na rozdíl od některých ostatních společností. Ani neprohlíží vaše emaily a dokumenty z důvodu analýzy, zjišťování údajů, reklamy nebo zlepšování služeb. Navíc státní správa je majitelem svých dat. Údaje uživatele Office 365 patří jen uživateli a ten je zároveň může kdykoliv odstranit.
  2. Služba Office 365 je nezávisle ověřena. Office 365 je kompatibilní s mnoha průmyslovými standardy první třídy a ověřena třetími stranami. Je mimo jiné prvním z hlavních poskytovatelů cloudových služeb pro obchodní výkonnost, který zavedl důkladné fyzické, logické, procesní a řídicí kontroly podle normy ISO 27001, která je celosvětově jedním z nejlepších standardů zabezpečení. Office 365 je navíc největším poskytovatelem cloudových služeb pro obchodní výkonnost, který podepsal standardní smluvní doložky vytvořené Evropskou Unií („EU Model Clauses“) se všemi zákazníky. Office 365 také implementuje bezpečnostní procesy, které se řídí zákonem Federal Information Security Management Act (FISMA) vyžadovaným federálními agenturami Spojených Států a zákonem Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA).
  3. S Office 365 víte, kde jsou vaše data umístěna. Zákazníci Office 365 vědí, kde se nachází většina datových center Office 365, kdo má k datům přístup a za jakých okolností jsou tato data přístupná. Navíc se můžou sami rozhodnout, jestli chtějí dostávat informace o změnách v umístění datových center, stejně jako informace o bezpečnosti, soukromí a auditu.
  4. Microsoft je nepřekonatelný v bezpečnostních funkcích. Bezpečnostní postupy a politiky Microsoftu byly vyvinuty na základě patnáctileté zkušenosti s poskytováním bezpečnostních technologií pro online data. Microsoft Secure Development Lifecycle zajišťuje, že funkce zabezpečení a soukromí jsou zahrnuty do designu všech produktů od vývoje softwaru po provozní služby. Navíc jsou data zabezpečena na pěti různých úrovních – datové, aplikační, hostitelské, fyzické a síťové. Microsoft také aktivně monitoruje služby Office 365 kvůli identifikování hrozeb a předvídání nebezpečného chování.

Mezi státními organizacemi, které využívají výhod Office 365 v oblasti zabezpečení a soukromí, je také okres Santa Clara v USA. Okres má mnoho zaměstnanců pracujících na dálku, což vytváří potřebu sdílet důvěrné informace elektronicky, v souladu s předpisy o ochraně soukromí a dalších citlivých informací. Podobně si také stát Minnesota vybral Office 365, zejména kvůli jeho velmi silně zabezpečené architektuře.

Mezi českými městy, která již Office 365 využívají, je například MěÚ Milevsko, který patří mezi obecní úřady s rozšířenou působností. V jeho správním obvodu je celkem 26 obcí a zaměstnává téměř 100 lidí. Nárokům, které se na zaměstnance kladou, musí odpovídat poštovní systém, který funguje spolehlivě, přináší benefity, je vždy dostupný a maximálně zabezpečený. Nabídnuté řešení umožnilo rychlejší rozvoj poskytovaných veřejných služeb a  zaměstnancům výrazně usnadnilo komunikaci a plnění úkolů.

Okres Santa Clara a stát Minnesota se přidaly k ostatním vládním organizacím v USA, které zavádějí sadu Office 365: Federální Letecký Systém (the Federal Aviation System), Správa veteránů Spojených států (the U.S. Veterans Administration), Ministerstvo zemědělství Spojených států (the U.S. Deparment of Agriculture), Agentura Ministerstva Obrany pro Informační systémy (the Defense Information Systems Agency), Agentura pro Ochranu Prostředí (Environmental Protection Agency), státy Californie a New York, a města New York, San Francisco a Chicago.

Zdá se tedy, že Office 365 je cloudová služba, které vládní organizace v USA opravdu důvěřují. Mohlo by to být dobrou nápovědou i pro české úřady…

CS24

Martin Kunz, Ness Technologies

Chcete se dozvědět více o řešení, které zvýší produktivitu ve státní správě? Potřebujete snížit náklady na informační technologie a jejich údržbu nebo integrovat Office 365 do vaší infrastruktury? Využijte chytré aplikace jako službu Office 365 s podporou Ness Technologies!

Byl pro vás článek přínosný?