Hlavní navigace

Čtyři funkce z Laboratoře Gmailu, které dozajista oceníte - 1.díl

9. 1. 2017

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Služba Gmail obsahuje celou řadu funkcí pro efektivní práci s elektronickou poštou. A to jste ještě nepoznali tato skvělá rozšíření z Laboratoře Gmailu!

I když je Gmail velmi mocnou službou, může být práce s ním ještě produktivnější a efektivnější s rozšířeními z Laboratoře Gmailu.

Úvod

Pokud vám slovní spojení Laboratoř Gmailu nic neříká, pak vězte, že se jedná o jakousi testovací základnu experimentálních funkcí pro Gmail. Přitom platí, že ty, které se osvědčí, se stanou standardními funkcemi Gmailu – ta například nyní velmi oblíbené tlačítko pro odeslání a archivaci bylo také kdysi jednou z pokusných funkcí v Laboratoři Gmailu. Dokud ale je nějaká taková nová funkce v Laboratoři Gmailu, vždy existuje možnost, že se nikdy nedostane na veřejnost a že se buď neosvědčí, nebo se změní, popřípadě zmizí.

Laboratoř Gmailu se sama včetně všech svých funkcí označuje jako „Inkubátor bláznivých experimentů

Pokud budete chtít povolit nějakou funkci z Laboratoře Gmail, pak klepněte na ikonku ozubeného kolečka, které se nachází v pravé horní části okna Gmailu. Z nabídky vyberte položku Nastavení > Laboratoř. Poté se přesuňte na funkci, která vás zajímá, a stiskněte přepínač Aktivovat. Nakonec v okně úplně dole stiskněte tlačítko Uložit změny. Pokud byste se při používání kteréhokoliv rozšíření dostali do problémů s vaší poštovní schránkou, pak se v tomto nouzovém případě vždy dostanete do této poštovní schránky přes tento odkaz: https://mail.google.com/mail/u/0/?labs=0, který tyto funkce zakáže a umožní vám tak přístup do poštovní schránky.

Pokud vám tedy nevadí, že se tak trochu stanete pokusným králíkem Gmailu, pak vám nabízíme čtyři funkce z Laboratoře Gmail, které byste si rozhodně měli vyzkoušet.

Ikona pro ověření důvěryhodných odesílatelů

Vzhledem k tomu, jak na Internetu stále řádí dost otrapů, kteří se snaží za využití elektronické pošty hledat stále nové a nové možnosti, jak podvodným způsobem od uživatelů vylákat peníze a osobní informace, určitě neuškodí, pokud si zabezpečíte svoji poštovní schránku třeba právě pomocí funkce z Laboratoře Gmail s názvem Ikona pro ověření důvěryhodných odesílatelů.

Pokud tuto funkci povolíte, pak zjistíte, že se vám vedle důvěryhodných odesílatelů, jako je například PayPal nebo Peněženka Google, zobrazí ikonka klíče. Google považuje odesílatele za důvěryhodné, pokud odesílají hodně zpráv, které však uživatelé Gmailu neoznačují jako spam, a pokud používají politiku DMARC reject policy, která říká, že tito odesílatelé posílají pouze ověřené e-mailové zprávy a že jakýkoliv neověřený e-mail odeslaný z této domény by tedy měl být odmítnut.

Funkce pro ověření důvěryhodných odesílatelů vám v Gmailu umožní nastavit konkrétní e-mailové adresy jako důvěryhodné

CS24

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?