Hlavní navigace

Čtyři jednoduché tipy pro omezení výdajů za software - 3.díl

15. 4. 2015

Sdílet

 Autor: (c) Ben Chams - Fotolia.com
Výdaje za software mohou dosahovat nezanedbatelných částek. Až na několik málo výjimek, kdy se platbám za software nevyhnete, se dá říci, že pro běžnou práci na počítači vystačíte se softwarem, který je zdarma.

Jak se říká – peněz není nikdy dost. A platí to všeobecně. Schválně – zkusili jste si někdy spočítat, kolik peněz utratíte za počítačový software či počítačové vybavení? A víte, že můžete mít software legálně a zdarma? Pojďme se podívat, jak lze při pořizování počítačového softwaru výrazně ušetřit!

 

Předcházející díl

soutez_casestudy

Balík kancelářských aplikací

Pokud nepotřebujete spoustu prostoru na cloudovém úložišti OneDrive, pokud nepotřebujete pokročilé (ale zato zřídka používané) funkce balíku kancelářských aplikací, popřípadě pokud se neobáváte problémů s kompatibilitou, pak placení kancelářského balíku Office – ať ve verzi 365 nebo jako balík samostatných aplikací – nedává příliš smysl, minimálně pro osobní použití. Existuje totiž řada velmi mocných a zároveň zdarma dostupných kancelářských balíků, jako je kupříkladu LibreOffice nebo Open Office. Dostatečně vybavený je i balíček nástrojů Google Drive, který nyní funguje i offline, a to i přesto, že se stále jedná o nástroj neodmyslitelně spjatý s cloudem.

V některých případech se samozřejmě platbám za software nevyhnete – to třeba v případě, pokud pro svoji práci potřebujete speciální software. Na druhou stranu pro všeobecnější použití vám zdarma dostupné alternativy určitě poslouží stejně dobře jako placené varianty. Dejte zdarma dostupným programům šanci – ostatně nemáte co ztratit, že ano?

Byl pro vás článek přínosný?