Hlavní navigace

Dawn of Magic

1. 12. 2008

Sdílet

Na první pohled se titul Dawn of Magic jeví jako zcela klasické akční RPG, ve kterém se probíjíte zástupy nepřáte...


Na první pohled se titul Dawn of Magic jeví jako zcela klasické akční RPG, ve kterém se probíjíte zástupy nepřátel a plníte různé úkoly, povinné i vedlejší. Ovšem už po nějaké době zjistíte, že herní svět je trochu netradiční a klade velký důraz na magii, okolo které se vše točí.
Už výběr hlavní postavy našeptává, že tady nebudete mít co do činění s klasickými hrdiny. Zvolit totiž můžete mezi tlustým mni-chem, cikánkou, brýlatým učencem a dobráckou pekařkou. Avataři se pochopitelně liší svojí vizáží, ale také (nepříliš důležitým) úvodním rozložením tří hlavních vlastností síly, energie a inteligence. Příběh není nijak zvlášť strhující je rozdělen do pěti kapitol a v jeho průběhu procestujete rozmanité kouty herního světa, přičemž mezi jednotlivými lokacemi lze cestovat pomocí teleportů. Hlavní náplní hry je samozřejmě řežba nepřátel, která se zvrhává v klikací orgie. Bohužel je příběh i přes velkou rozmanitost kouzel, jimiž můžete protivníky ničit, leckdy dost jednotvárný a nepříliš zajímavý. Hra je opravdu bohatá zejména ve využívání magie zaklínadel máte totiž k dispozici obrovské množství a každé naučené kouzlo je navíc možné i dále vylepšovat. Magie je rozdělena do dvanácti čarodějnických škol, přičemž podle toho, jaké magické směry používáte, se mění váš vzhled. To je poměrně originální prvek, který příjemně zpestřuje hraní. Nedivte se, až vám po rozvíjení schopností v temných oblastech magie narostou třeba démonické rohy. Kromě kouzel využijete také zbraně, do nichž můžete vkládat runy, brnění či lektvary, které lze míchat z nalezených surovin.
Titul Dawn of Magic je trochu kontroverzní v tom ohledu, že není úplně jasné, pro jakou cílovou skupinu jej autoři připravili. Náročné hráče potěší bohatá škála kouzel, možnost řemeslné výroby a spousta dalších vychytávek, ale rozhodně je neuspokojí příběh a základní herní principy. A naopak, hráči hledající jednoduchou zábavu se v tom velkém množství kouzel a herních možností mohou ztratit. Dawn of Magic přináší zajímavé nápady i osvědčené postupy, ale tak nějak nedokáže vše dobře skloubit a nabídnout strhující příběh, chytlavou atmosféru a pohlcující hratelnost. Čili atributy, které odlišují slušné hry od těch skvělých.



Hodnocení 6.7
Žánr: magické RPG
Výrobce: SkyFallen
Vydavatel: 1C
Distributor v ČR: Cenega Czech
Lokalizace: titulky
Cena: 999 Kč
Multiplayer: ano
dom.deepsilver.com

Byl pro vás článek přínosný?