Hlavní navigace

Mass Effect

1. 12. 2008

Sdílet

Ostřílení tvůrci RPG titulů pracují na novém kousku. Na trhu by se měl objevit již letos na podzim. Slibně vypa...


Ostřílení tvůrci RPG titulů pracují na novém kousku. Na trhu by se měl objevit již letos na podzim.

Slibně vypadající Mass Effect vzniká ve studiích společnosti Bioware, a už to je důvod k vysokým očekáváním. Vždyť ze stáje této firmy pochází třeba výborná hra Knights of the Old Republic z prostředí populárních Hvězdných válek, či neméně kvalitní Jade Empire, inspirované mytologií Dálného východu.
Děj se bude odehrávat ve 22. století, a to hned na několika planetách obývaných lidmi a dalšími inteligentními rasami. Všichni tvorové jsou přitom ohrožování starobylým mechanickým národem Gethů, jejichž snažení směřuje ke zničení všech živých bytostí. Hlavní hrdina, elitní vesmírný mariňák, pomocí svého vesmírného plavidla navštíví až několik set lokací (!), které nebudou představovány pouze planetami, ale také různými vesmírnými vraky, asteroidy, obřími kosmickými stanicemi apod. Fanoušci všech možných Star Treků, Star Wars a dalších sci-fi lahůdek si prostě přijdou na své. Cestovat budete nejen pomocí vesmírné lodě, ale po povrchu planet také speciálním terénním vozidlem. Kromě ústřední postavy budete moci do akcí vyrážet s dalšími parťáky, přičemž k dispozici bude vedle klasického vojenského povolání také technik a tzv. biotik, neboli jakási futuristická obdoba čaroděje. Hra se totiž bude mimo jiné točit kolem tajemné energie "mass effect", kterou bude moci právě biotik různě využívat.
Těšit se můžeme na hojné a košaté dialogy, používání různých předmětů, ale samozřejmě i na četné boje. Ty jsou stejně jako třeba v Knights of the Old Republic řešeny v reálném čase, nicméně s možností pozastavení a pohodlného upravení bojové taktiky. A bude dokonce možné bojovat i pomocí výše zmíněného vozidla. Grafika zatím vypadá skvěle a jelikož jde o next-gen záležitost, není důvod se domnívat, že Mass Effect nebude hezkou podívanou. Myslím, že se máme na co těšit.



Index očekávání 9.5
Žánr: RPG

Byl pro vás článek přínosný?