Hlavní navigace

Dell představuje 27" IPS monitor UltraSharp s LED podsvícením

8. 8. 2012

Sdílet

 Autor: Dell
Včera jsme vás informovali o tom, že společnost Nixeus představila nový 27palcový IPS monitor, a nyní podobné zařízení oficiálně odhalil také Dell.

Nový sedmadvacetipalcový monitor s označením U2713HM nabídne LED podsvícení, displej s rozlišením 2560 x 1400 pixelů (více než 3,6 milionu pixelů), 8ms (g2g) odezvu a kontrast 1000:1. Podle Dellu je znatelně šetrnější k přírodě než předchozí IPS monitory - zařízení obdrželo certifikaci EPEAT Gold, ENERGY STAR a CECP a dodržuje standardy TCO.

Nakalibrovaný přijde Dell U2713HM již z továrny, obsahuje však také řadu profilů - nejzajímavějším z nich je barevný profil sRGB zaměřený na fotografy a designery. Monitor lze propojit s počítačem za pomoci DVI, HDMI, DisplayPortu nebo D-SUB (VGA).

Design se oproti předchozí verzi monitoru příliš nezměnil, na první pohled si lze všimnout pouze čtyř zabudovaných USB portů po stranách. Rámeček monitoru je vyveden v matně černé barvě. Stojan zařízení pak umožňuje nastavovat výšku displeje, naklánět jej a různě s ním otáčet. Dell nový monitor ve Spojených státech prodává za 799 dolarů, tedy přibližně 16 000 Kč.


Zdroj: FlatpanelsHD

Byl pro vás článek přínosný?