Hlavní navigace

Dell připravuje tablet s Windows 8

26. 5. 2012

Sdílet

 Autor: © goodluz - Fotolia.com
Tento týden se objevily neoficiální zprávy o tabletu dalšího výrobce cílícího především na podnikové zákazníky.

Dell nevynalézá kolo, proto by se jeho tablet neměl nijak výrazně lišit od konkurence. Podle očekávání ovšem určitě nabídne nástroje pro lepší centralizovanou správu zařízení v podnikovém prostředí.

Tablet by měl mít displej s úhlopříčkou 10,1 palce, rozlišením 1366x768 pixelů, dvoujádrový procesor Intel Atom s kódovým označením Clover Trail, 2 GB paměti, disk SSD s kapacitou až 128 GB, 2megapixelový fotoaparát na straně displeje a 8megapixelový z vnější strany tabletu. Jeho tloušťka by neměla přesáhnout 1 cm a hmotnost 700 gramů, měl by být tedy nepatrně větší a asi o 50 gramů těžší než nový iPad a srovnatelný s dalším chystaným „podnikovým“ tabletem s Windows 8 – Slate 8 společnosti Hewlett-Packard.

Dell tedy nehodlá vybočovat, pokud jde o parametry, chce ovšem nabídnout přidanou hodnotu, kterou ocení především podniky. Tablet Dell by měl obsahovat rozšířenou podporu zabezpečení a centralizované zprávy. Měl by například obsahovat bezpečnostní čip TPM a možnost zajištění zámkem. Volitelně bude vybaven i snímačem otisků nebo čtečkou čipových karet. Mezi další nadstandardní funkce by měla patřit podpora šifrování disku nástrojem Bit Locker nebo Dell Data Protection.

Podle odhadů by mělo být s uvedením nové verze Windows představeno více než deset tabletů s tímto operačním systémem a procesorem Intel Clover Trail. Dell, HP i Lenovo by mohly přispět i více než jedním modelem.

soutez_casestudy

 

Protože budou všichni výrobci tabletů s Windows a architekturou x86 stavět na stejné základně a využívat stejný systém, budou se pravděpodobně vzájemně odlišovat především přídavnými funkcemi. Kromě zabezpečení tedy můžeme čekat různá periferní zařízení, která by měla zvýšit zabezpečení a usnadnit ovládání těchto přístrojů.

Byl pro vás článek přínosný?