Hlavní navigace

Diablo III – peklo se po letech probouzí!

1. 12. 2008

Sdílet

Po všech Dungeon Siege, Titan Quest a jiné havěti se vrací dosud neporažený král akčních RPG, aby nám dokázal,


Po všech Dungeon Siege, Titan Quest a jiné havěti se vrací dosud neporažený král akčních RPG, aby nám dokázal, že svůj titul nezískal nadarmo.

Je to pravda! Šéf Blizzardu opravdu přišel během tiskovky na Worldwide Invitational na pódium a opravdu oficiálně oznámil Diablo III. Přítomní novináři nevěřícně poulili oči, ale to už na obřím plátně běžely úplně první záběry z tolik oceňovaných filmečků tohoto studia.
Všude tma, jen hořící svíce a temný hudební motiv vytvořily v sále nádhernou atmosféru a nikdo ani nedutal. „Bylo řečeno, že na konci všeho najdeme nový začátek...“, lákal ženský hlas a pozvolný začátek traileru ihned vystřídaly akčnější scény. Poklidnou temnou noční oblohu rozčísla obří kometa a následný záběr na mohutný kráter dává tušit, že to příliš dobře nedopadlo, armáda zla pochoduje a na samotném konci se objevil i On v celé své pekelné kráse. Diablo je zpět!

Období míru střídá období války

Už je tomu dvacet let, co Diablo naposledy stanul na půdě světa Sanctuary. Už je tomu dvacet let, co byl společně se svými pekelnými bratry, Mephistem a Baalem, poslán zpět. Dvě desetiletí je dlouhá doba a lidé už pomalu zapomněli, co to znamená válka. Nyní ale období klidu a míru minulo a lid se začíná obávat toho nejhoršího. Obří kometa se objevila zcela bez varování a tvrdě dopadla na zemský povrch. A aby toho nebylo málo, tak přesně do míst, kde poprvé stanul i samotný Diablo při svém prvním pokusu o ovládnutí světa. Ke slovu se brzy dostane partička hrdinů, která má se zachraňováním světa bohaté zkušenosti.
V Diablu naleznete čtyři ikony, které se táhnou celou sérií – zloduch byl jasný již od začátku a jeho přítomnost byla nezpochybnitelná. V třetím díle se vrací i moudrý stařec a zároveň poslední žijící člen řádu Horadrim, který dříve působil jako hrdinův mentor. Ano, i Deckard Cain se vrací. Bohužel jeho působení se zdá být kratší, než by se mnohým mohlo líbit, jelikož několik neoficiálních zdrojů tvrdí, že se stane brzkou obětí zla. Pamatujete ještě, jak se k vám Deckard Cain ve druhém díle dostal? Zavřený v bambusové kleci, která visela několik metrů nad zemí, kolem něj jen samí nemrtví, na které dohlížel kovář Griswold, shodou okolností taktéž nemrtvý. Jeho rodná vesnice byla vypálena a Cain byl jediný, kdo přežil. A konečně – barbar je zpět a rozdává rány jako zamlada.. A že je to zpět, myslíme doslova, jelikož náš barbar je ten samý barbar, který bojoval proti pekelným bratřím před dvaceti lety. Už mu sice začínají vrzat kolena, ale z jeho rychlosti, hbitosti i síly budete mít pořád respekt.
Barbar se ale nestal jedinou oznámenou postavou. V polovině prezentace jej vystřídal Witch Doctor, jehož zaměření se dá zařadit mezi nekromancera a šamana. Jeho původ sice není úplně znám, ale měl by pocházet odněkud z džungle. co se týče jeho útoků, měl by se specializovat na otravy, vyvolávání pomocníků, uzdravování i psychická kouzla. Při svém putování se Witch Doctor během okamžiku ocitl v obležení malými gobliny. Naštěstí nepropadl panice a bleskurychle použil kouzlo Horrific. Nepřátelé se vyděsili a Witch Doctor dostal čas, aby se na ně připravil, protože sám velmi dobře věděl, že v souboji tváří v tvář nemá mnoho šancí na úspěch. Jak? Třeba tak, že si vyčaruje pár pejsků, kteří ale mají s pejsky společné jen čtyři nohy. Situace by se dala vyřešit i dvěma explodujícími elixíry, které měly až přehnaně velkou účinnost. Ovšem nejúžasnější schopnost Witch Doctora si teprve představíme. Zeď složená ze zombies, do níž když někdo narazí, zemře během mrknutí oka.

Battle.net

Jedním z hlavních důvodů úspěchů Diabla 2 byla kvalitní hra pro více hráčů. Legendární Battle.net i nyní, více než osm let po vydání, hostí tuny hráčů, kteří si Diablo 2 stále rádi zahrají. Třetí díl přijde s novým Battle.net, který kromě přehlednosti nabídne i snazší ovládání, snazší vyhledávání hráčů a vůbec kvalitnější zážitek. Každému jednotlivci budou přiděleny rozdílné předměty a hráči se nebudou muset hádat, komu přidělit tu úžasnou sekeru, která vypadla po bitce s tuhým bossem. Zatím není jisté, zda si budeme moci projít kampaň pro jednoho společně s kamarádem v kooperativním režimu, ale i kdyby se tak nakonec nestalo, je jasné, že multiplayer bude jedním z taháků hry. Ostatně, co jiného bychom také mohli čekat od autorů World of Warcraft?

Končíme a už se nemůže dočkat

Po tolika letech čekání, po tolika letech utrpení ani nemůžeme uvěřit, že je konečně mezi námi. Některým to sice vlezlo na mozek a na adresu Blizzardu posílají jen nadávky a rozčílené dopisy, ale většina sedí na židli a nevěřícně kroutí hlavou nad kvanty materiálů. Do vydání Diabla III zatím stále zbývá množství času, kolik přesně, nevědí asi ani v Blizzardu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku