Hlavní navigace

Digitální pero Livescribe přešlo na Bluetooth

28. 10. 2013

Sdílet

 Autor: © Livescribe
Nový model další odnože chytrých doplňků přišel o displej a nyní funguje pouze ve spojení s iPhonem nebo iPadem. Alespoň prozatím.

Kromě displeje postrádá nové pero i mikrofon a reproduktor, protože využívá možnosti spárovaného zařízení. Pero Livescribe slouží k digitalizaci ručně psaného textu, který dokáže propojit s poznámkami namluvenými během psaní. Novinkou je i způsob připojení. Místo Wi-Fi, které má sice větší dosah, ale vyšší spotřebu energie, používá technologii Bluetooth Low Energy (BLE), která je také označována jako Bluetooth Smart.

Bluetooth slouží ke spárování se zařízením se systémem Apple iOS, z něhož využívá displej, mikrofon a reproduktor. Uživatelé tedy budou muset kromě speciálního tečkovaného zápisníku mít u sebe i iPhone nebo iPad, i když třeba jen schovaný někde v kapse, kabelce nebo tašce.

Bluetooth také umožňuje rychlejší bezdrátovou synchronizaci, takže pero vydrží na jedno nabití až 14 hodin. Ručně psané poznámky je navíc možné souběžně zobrazovat v mobilním zařízení. Orientaci v textu by měla usnadnit i možnost vyhledávání poznámek podle data a času pořízení a nikoli pouze podle čísla stránky v bloku. Díky tomu je možné například oddělit poznámky zapsané na jednu stránku v různých časech a dnech.

Po odstranění displeje teď digitální pero více připomíná to klasické, přesto je ale o poznání baculatější. Stále má spíše průměr doutníku než běžné propisky.

Základní verze pera s blokem s 50 listy stojí 200 dolarů. Za 265 dolarů lze s perem získat 100stránkový blok v pevné vazbě a roční předplatné služby Evernote Premium.

CS24

Livescribe 3 spolupracuje se smartphony iPhone 4S a novějšími a tablety iPad 3 a novějšími s nainstalovaným systémem iOS 7. Představitelé společnosti nicméně přislíbili i verzi pro Android, kterou „mají v plánu“.

 

Byl pro vás článek přínosný?