Hlavní navigace

Emulátor Bluestacks spustí aplikace Androidu ve Windows

29. 3. 2012

Sdílet

 Autor: © Bluestacks
Společnost Bluestacks uvolnila v úterý betaverzi emulátoru App Player, který umožní ve Windows spouštět aplikace určené pro OS Android.

App Player lze nainstalovat do operačních systémů Windows 7, Vista a XP. Bluestacks upozorňuje na to, že po instalaci emulátoru získají uživatele Windows přístup k více než 450 tisícům aplikací pro Android včetně oblíbených mobilních her, jako jsou Angry Birds nebo Fruit Ninja.

Emulátor je možno kromě stolních počítačů nainstalovat i do notebooků, ultrabooků a tabletů s operačním systémem Windows. Uživatelé tabletů HP Slate 2 nebo Dell Latitude ST tak budou moci používat aplikace pro Android i ve svém tabletu. Bluestacks o sobě dal poprvé věděl loni na veletrhu Computex v Tchaj-peji, kde společnost AMD představila tablet s procesorem x86 a nainstalovanými Windows 7, ve které bylo možno spouštět aplikace určené pro operační systém Android. Tyto aplikace jsou určeny pro procesory s architekturou ARM, emulátor je ale zvládl bez problémů spustit v konkurenční architektuře a dokázal plynule přepínat mezi oběma prostředími.

App Player využívá technologii Layercake, která zvyšuje rychlost a plynulost her pro Android pomocí hardwarových akcelerátorů, kterými je zařízení s Windows vybaveno. Tato funkce nebyla ještě k dispozici ve verzi alfa, kterou Bluestacks nabízel zájemcům na své stránce ve Facebooku. Aplikace pro Android obvykle využívají grafická jádra zabudovaná do procesorů ARM, Layercake ale dokáže využít grafické urychlovače zabudované do procesorů x86, které vyrábí AMD nebo Intel.

Základní instalační balíček o velikosti 3,6 MB je možno stáhnout přímo z webu společnosti Bluestacks. Software si během instalace z internetu stáhne potřebné komponenty podle konkrétní verze operačního systému. Po spuštění nabídne přístup do obchodu Google Play, kde lze získat většinu aplikací pro OS Android. Emulátor také umožňuje synchronizaci instalovaných aplikací a kontaktů s tabletem nebo smartphonem s operačním systémem Android.

App Plaer

Byl pro vás článek přínosný?