Hlavní navigace

European Forum 2012 představilo nové vize společnosti Samsung - 1. díl

17. 2. 2012

Sdílet

 Autor: Samsung
Samsung představil na výstavě European Forum 2012 v Praze nové vize týkající se směřování společnosti v následujícím roce.

A novinek je opravdu požehnaně. Pohybují se napříč spektrem elektroniky a digitální techniky, a to od televizorů přes mobilní zařízení (telefony, tablety a notebooky) a stolní počítače až po domácí spotřebiče. Tyto technologie a především jejich inovace jsou podle Samsungu prostředkem k obohacování a zpříjemňování života jejich uživatelů. Že se tímto heslem společnost řídila i v minulosti dokazují její tržby za rok 2011, které celosvětově dosáhly hodnoty 143 miliard amerických dolarů a největší tržní podíl v 10 produktových řadách na evropských trzích.

První vizí společnosti je podle generálního ředitele Samsung Electronics Europe Seok Pil Kima zvlášť vyčleněná organizace zaměřená na segment B2B (business-to-business), která nabídne řešení pro podniky pohybující se v různých sektorech od bankovnictví přes zdravotní péči po vzdělávání.

Společnost také představila své celosvětové projekty společenské zodpovědnosti týkající se převážně mladých lidí a dětí. Kromě toho oznámila, že produktové inovace se v roce 2012 budou opírat o tři pilíře: Smart Interaction (chytrá interakce), Smart Content (chytrý obsah) a Smart Evolution (chytrá evoluce).

Novinky mezi chytrými televizory

Jednou z inovovaných oblastí je segment chytrých televizí. V této oblasti představil Samsung především dvě nové televize – Samsung ES8000 LED TV a Super OLED TV. První z nich je charakteristická tenkým rámečkem představeným společností v roce 2011, který je nově doplněn stojanem ve tvaru U. Řada televizorů je navíc rozšířena o větší modely s úhlopříčkou až 75 palců. Model ES8000 je vybaven dvoujádrovým procesorem pro rychlejší reakce a multitasking. Samozřejmostí je přístup k obsahu přes Samsung Apps.


Druhý z televizorů, Samsung Super OLED TV, využívá technologii Super OLED, jež se vyznačuje extrémně živým obrazem, krátkou prodlevou i v nejrychlejších scénách a věrným barevným podáním. Televize je osazena opět dvoujádrovým procesorem a také kamerou a mikrofonem pro ovládání pohybem a hlasem a rozpoznávání tváře.

SMART Wi-Fi pro fotoaparáty i kamery

CS24

Další novinkou je kompletní produktová řada fotoaparátů a videokamer SMART, jež je vybavena technologií SMART Wi-Fi, která slouží k okamžitému pořizování, nahrávání a sdílení obsahu. Příkladem budiž fotoaparát WB850F, který nabízí vysoký 21násobný optický zoom a ultrakompaktní provedení. Funkce WiFi Direct umožňuje rychlé připojení tohoto fotoaparátu k telefonu nebo notebooku. Samozřejmostí je pak možnost sdílení fotografií na různých sociálních sítích.


Byl pro vás článek přínosný?