Hlavní navigace

Firemní mobilizace: Bez Mobile Device Managementu to raději ani nezkoušejte…

12. 3. 2013

Sdílet

 Autor: © vladgrin - Fotolia.com
Dnešní uživatelé počítačů je stále častěji vyměňují za mobilní zařízení, jako jsou smartphony a tablety. To přináší řadu nových rizik a souvislostí.

Firemní IT musí na nové podmínky reagovat definicí nových pravidel pro zabezpečení a užívání mobilních zařízení, mobilních aplikací a obsahu. Nové požadavky jsou kladeny také na správu mobilních zařízení, aplikací a dokumentů, zabezpečení firemních dat, mobilizaci firemních procesů, nebo ochranu soukromí uživatelů. Stávající firemní IT strategie a nástroje většinou požadavkům a nárokům mobilních uživatelů nestačí.

Špičkovým výkonným nástrojem pro správu mobilních zařízení, aplikací a obsahu je řešení MobileIron Version 5, které Ness úspěšně dodává zákazníkům od roku 2009. Letos MobileIron získal na prestižním světovém veletrhu GSMA Mobile World Congress v Barceloně první cenu za produkt MobileIron Version 5 a v 18. ročníku Annual Global Mobile Awards zvítězil v kategorii Best Enterprise Mobile Service.

Platforma VSP od MobileIron pro správu mobilních zařízení je určena pro zabezpečení a správu mobilních aplikací, dokumentů a zařízení. Řešení, které je vysoce škálovatelné, je možné instalovat v prostředí zákazníka nebo užívat jako službu v cloudu. Unikátními schopnostmi řešení MobileIron jsou Docs@Work, AppConnect a AppTunnel. Ty umožňují tzv. kontejnerizaci aplikací, dokumentů, příloh emailů a služby Sharepoint a zajišťují prevenci proti ztrátě dat při zachování původní funkčnosti a obsahu.

Architektura řešení MobileIron má tři hlavní komponenty.

  1. Zabezpečení a řízení aplikací, dokumentů a přístupů na web  z mobilních zařízení. MobileIron VSP zajišťuje nasazení pravidel, nastavení, zabezpečení zařízení a ochranu dat.   
  2. Inteligentní brána pro zabezpečený a řízený přístup k firemním systémům, jako jsou např. MS Exchange, aplikační a webové servery nebo například MS Sharepoint.
  3. Nástroje pro nastavení bezpečnostních politik, přístupových a provozních pravidel zajišťují efektivní správu v globálním měřítku.

Architektura řešení MobileIron nabízí efektivní a bezpečnou integraci s firemním prostředím, správu aplikací, dokumentů a mobilních zařízení s různými operačními systémy.

CS24

Chcete se dozvědět více o efektivní firemní mobilizaci? Prozkoumejte řešení společnosti Ness Technologies, lídra v oblasti mobilních služeb.

Autor Petr Moláček

Byl pro vás článek přínosný?