Hlavní navigace

Flowmon 12 se zaměřuje na multi-cloud a detekci hrozeb

20. 7. 2022

Sdílet

 Autor: Flowmon
Nový Progress Flowmon 12 posouvá hranice monitorování v multi-cloudovém prostředí a vylepšuje detekci kybernetických hrozeb.

Progress (NASDAQ: PRGS), důvěryhodný dodavatel infrastrukturního softwaru, uvedl novou verzi svého špičkového řešení zaměřeného na monitorování a bezpečnost sítí – Progress® Flowmon®. Nová verze Flowmon 12 rozšiřuje podporu pro monitoring nativních flow logů z Google Cloud a Microsoft Azure, stejně jako schopnosti v rámci detekce anomálií. Umožňuje firmám nasadit aplikace a služby u poskytovatelů veřejných cloudů a zároveň snížit náklady na monitoring při zachování komplexního přehledu o celé hybridní infrastruktuře z jediného uživatelského rozhraní.

Sítě dnes představují kritickou infrastrukturou pro řadu moderních organizací.  Se stále větším počtem propojených systémů, zvyšujícími se objemy dat a postupnou migrací do cloudu se komplikuje také správa takové hybridní infrastruktury. Organizace stojí před výzvou, jak zajistit dostatečně detailní monitoring a zabezpečení v hybridním prostředí, které zahrnuje lokální datová centra a privátní nebo veřejné cloudy. Tradiční přístupy zde selhávají a tento problém nedokáží vyřešit.

„Pokud chtějí firmy vybudovat a provozovat efektivní a bezpečné hybridní cloudové prostředí, neobejdou se bez komplexního řešení, které eliminuje práci v několika systémech a manuální agregaci dat,“ řekl Jason Dover, viceprezident pro produktovou strategii, Enterprise Application Experience, ve společnosti Progress.

„Nová verze řešení Flowmon přináší chybějící viditelnost všem, kteří rozšiřují své působení ve veřejném cloudu. V Progressu se dlouhodobě zaměřujeme na zlepšení kybernetické bezpečnosti našich zákazníků, což má za následek další inovace v této oblasti podpořené kombinovaným využitím pokročilých technik detekce hrozeb."

Komplexní a konzistentní monitoring prostřednictvím jediného rozhraní

Řešení Flowmon 12 přináší firmám komplexní viditelnost v prostředí hybridního cloudu z jediného uživatelského rozhraní, čímž odpadá potřeba i náklady na údržbu více nástrojů. Díky nově představené podpoře nativních flow logů z Google Cloud a Microsoft Azure a rozšířené podpoře flow logů Amazon Web Services (AWS) mohou firmy monitorovat datový provoz napříč prostředími (on-premise, AWS, Azure, Google Cloud nebo jejich libovolné kombinace).

V případě aplikací, které vyžadují hlubší stupeň monitorování, mohou firmy využít strategicky nasazených virtuálních Flowmon sond. Vyhnou se tak integrovaným monitorovacím nástrojům cloudových providerů a sníží náklady na zrcadlení provozu.

Včasná detekce anomálií a nové metody využívající strojovém učení

Vylepšené metody detekce kybernetických hrozeb využívající strojové učení dokáží odhalit a identifikovat škodlivý malware mnohem rychleji než kdykoliv dříve. Nově představená metoda detekce náhodných domén (Random Domain Detection) dokáže v reálném čase odhalit škodlivé domény, aniž by musela spoléhat na seznam blokovaných domén. Spolu s dalšími bezpečnostními vylepšeními účinně brání útočníkům v úspěšném provádění různých pokročilých, multitechnických, perzistentních a polymorfních útoků.

Rychlejší přístup ke kritickým informacím a reportům 

Vylepšené reportování ve Flowmon 12 umožňuje snadněji odhalit a získat relevantní informace z modulu ADS. Přehlednější a srozumitelnější reporty pomáhají uživatelům proniknout hluboko do jednotlivých metrik a zároveň získat další podrobné informace. Vše jako součást centrálního panelu.

„Vzhledem k povaze naší činnosti a závislosti na naší infrastruktuře, si prostě nemůžeme dovolit problémy, které by mohly mít dopad na bezpečnost nebo výkon,“ uvedl Pavel Charvát, vedoucí IT bezpečnosti Českého statistického úřadu (ČSÚ).

„Z tohoto důvodu je pro naše IT operace klíčové udržet konzistentní a detailní viditelnost v síťové infrastruktuře.  Naše potřeby v oblasti bezpečnosti řeší Flowmon již několik let a po krátké zkušenosti s novou verzí mohu potvrdit, že jsme se směrem, kterým se tento nástroj ubírá, spokojeni. Progress v nové verzi výrazně zlepšil přesnost detekce anomálií a poskytl nám nové možnosti granulárního ladění detekce.“

soutez_casestudy

Řešení Flowmon 12 poskytuje vynikající viditelnost v síťových prostředích jakéhokoli typu, a to jak s využitím stávajících zdrojů síťové telemetrie nebo pomocí Flowmon sond. Je to nástroj, který umožňuje dosáhnout konzistentní úrovně viditelnosti napříč různými prostředími z jednoho uživatelského rozhraní.

Řešení Flowmon 12 je k dispozici již dnes na adrese https://www.flowmon.com/cs

Byl pro vás článek přínosný?