Hlavní navigace

Google Maps 5.7 pro Android rozšiřují možnosti navigace

8. 7. 2011

Sdílet

Nová aktualizace aplikace Google Maps pro Android přináší kromě opravy chyb i několik zajímavých novinek. Mezi ně patří podpora off-line režimu či také zařazení MHD.

Google přichází konkrétně s funkcí označovanou jako Transit Navigation. Zjednodušeně řečeno se jedná o zařazení MHD a ostatních druhů hromadného cestování do pěší navigace. Pokud uživatel v aplikaci zatrhne, že chce při navigování této možnosti využít, je mu automaticky vyhledána nejbližší zastávka, dále aplikace zjistí, kdy daný spoj pojede a kde budete muset vystoupit či přestoupit. Při samotném přesunu se také ukazuje, kolik zastávek má uživatel ještě před sebou a kde se přibližně na trase nachází. Podporováno je zatím asi 400 měst, mezi nimiž jsou například Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, Pardubice a Liberec. K dispozici jsou i celostátní linky Student Agency.

Další očekávanou novinkou je podpora off-line navigace, kdy si aplikace Google Maps 5.7 stáhne celý okolní čtverec map obklopující bod vyhledávání, který má uložený po dobu až jednoho měsíce a uživatel tak může přistupovat k datům bez nutnosti být připojen k internetu. Tato funkce je zatím ale ve fázi veřejných testů, takže je potřeba ji manuálně zapnout a je možné, že se během používání objeví drobné problémy.

Vylepšení se také dočkal našeptávač míst, u výsledků se nyní zobrazují poměrně přehledné ikony ukazující, jestli se jedná o místo z places, oblíbené místo anebo o adresu kontaktu. Přibyla také možnost prohlížet fotografie přiřazené k daným místům přímo z aplikace. Kromě toho došlo k opravám řady chyb a dalším drobným zlepšením. Google Maps 5.7 jsou k dispozici zdarma ke stažení z Android Marketu a vyžadován je Android OS 2.1 a novější.

Byl pro vás článek přínosný?