Hlavní navigace

Google mění své mapy. Na své si přijdou hlavně majitelé Applu

12. 4. 2022

Sdílet

 Autor: CIO.com
Googlovské Mapy budou mnohem detailnější a bezpečnější.

Google ohlásil několik novinek pro dvě své populární aplikace, které se brzy objeví ve verzích určených i pro iOS a macOS – Mapy a prohlížeče Chrome. Součástí Map bude nově odhadovaná cena cla, respektive dálničního poplatku, která zahrne skoro dvě tisícovky zpoplatněných cest v USA, Indii, Japonsku a Indonésii. K tomu však nabídne i možnost naplánování trasy mimo placené úseky. 

Mapy však čeká i doplnění o „bohaté nové detaily“, jako jsou dle vyjádření firmy semafory, dopravní značky Stop nebo zvýraznění některých atraktivních oblastí. Ve vybraných městech bude přesněji zvýrazněn tvar a šířka cest.

Jak spravujete více cloudů ve vaší firmě?

Sám Apple už podobné detaily jako jsou semafory, přechody pro chodce a další typ vodorovného dopravního značení do svých map začal zahrnovat ještě před vydáním iOS 15. A i když novinky míří jak na telefony s Androidem, tak ty s iOS, majitelé iPhonů se dočkají i několika specifických vylepšení. 

soutez_casestudy

Mezi nimi widgetů pro domovskou obrazovku, usnadňujícím přístup k připnutým výletům, widget samotné aplikace Mapy bude maličko zmenšen, což má usnadnit pro změnu vyhledávání. Google také do Map integruje Siri, takže veškeré plánování tras bude možno delegovat na virtuální asistentku, případně je realizovat přímo z Apple Watch, s jejichž plnější integrací se rovněž počítá.

Několik novinek si Google připravil i pro jubilejní stý velký update prohlížeče Chrome. Krom vylepšení rychlosti a přístupnosti, je mezi nimi tzv. Privacy Guide neboli jakýsi průvodce nastavením soukromí vysvětlující jednotlivé možnosti nastavení, včetně toho, jak ovlivňují kvalitu či bezpečnost vyhledávání. Do distribuce by ohlášené novinky měly jít v nadcházejících týdnech.

 

Získejte pro svůj produkt či službu ocenění IT produkt roku! Soutěž „IT produkt roku“ vyhlašuje redakce Computerworldu s cílem vyzdvihnout výrobky disponující vlastnostmi, které je významně odlišují od konkurenčních produktů stejné kategorie. Může přitom jít jak o celkově inovativní pojetí produktu, tak o jednotlivé funkční zdokonalení, výrazně zjednodušené ovládání nebo třeba o výjimečně příznivou cenu.

Soutěž probíhá ve třech samostatných kolech v kalendářním roce a každý postupující produkt či služba do jednoho ze tří finálových kol získává právo na titul IT produkt roku.

Máte-li zájem účastnit se soutěže IT produkt roku, neváhejte. Kontaktujte nás prosím na itprodukt@iinfo.cz.

O přihlášku a více informací si můžete napsat nebo zavolat na telefonech 776 204 420 nebo 604 266 707 či 725 326 893, případně na také na adrese itprodukt@iinfo.cz.

Byl pro vás článek přínosný?