Hlavní navigace

Honor začíná prodávat notebook a sluchátka s potlačením zvuku. Chce se prosadit cenou

29. 4. 2020

Sdílet

 Autor: Honor
Do 5. května v předprodejích, pak už regulerní prodej. Honor začíná prodávat po mobilních telefonech také přenosné počítače a bezdrátová sluchátka s potlačením okolního hluku. Hlavním prodejním argumentem má být cena.

Notebook Honor MagicBook 14 máme v redakci na vyzkoušení a nemůžeme říct, že by zklamal. Je to solidní kus hardwaru, který od svého bratra se značkou Huawei okoukal třeba vtipné ukrytí hlavní kamery v řadě funkčních F kláves nebo senzor pro snímání otisku prstu přímo ve spouštěcím tlačítku. Inspirací z výroby mobilů je také velký displej Full View (1980 x 1080 pixelů) téměř v podobě bezrámečkového designu s poměrem dipleje k tělu notebooku 84 %.

Cena počítače je 15 990 korun. Což není mnoho, ale upřímně, čekal jsem cenovku ještě níže, protože ji výrobce usilovně tajil. Cenově je tedy relativně srovnatelný s jinými stroii. 

Kromě slušné ceny ještě MagicBook nabízí dlouhou výdrž na baterie – až deset hodin, v závislosti na způsobu práce. Nám během běžného pracovního dne s připojenou wi-fi vystačil na celý den na jedno nabití. Nabíjení probíhá 65W nabíječkou podobné té pro mobily, akorát je trochu větší a samozřejmě je to USB-C. Počítač je nabitý za 30 minut. Samotná baterie má kapacitu 56 Wh. Výrobce udává, že vydrží jedno nabití 9,5 hodiny přehrávání videa uloženého přímo v počítači ve FullHD a 9,4 hodiny přehrávání videa z webového prohlížeče.

Na český a slovenský trh se Honor MagicBook dostává v barvě Space Gray s hliníkovým provedení s modrým lemováním. Ačkoliv počítač nevychází z konceptu 2 v 1, jde otevřít až o 180 stupňů.

Bohužel, a to je kvůli lákavé cenovce, nemá dotykový displej.

Do výbavu notebooku patří mobilní procesor AMD Ryzen 5 3500Us grafikou Radeon Vega 8 a pamětí 8GB DDR duální RAM a rychlým SSD úložištěm PCIe NVMe.

Tak jako notebooky Huawei je i Honor MagicBook vybaven technologii Magic-Link, která usnadňuje migraci dat mezi počítačem a dalšími zařízeními s touto technologií (rozumějte mobily Honor a Huawei). Například snadné doplňování obrázků z tleefonu do prezentací, nebo zálohování fotografií.

Honor MagicBook 14 váží 1,38 kg a je tenký 15,9 mm.

soutez_casestudy

Pro pžíznivce větších displejů má Honor připravený i MagicBook 15, který váží 1,53 kg a disponuje displejem o velikosti 15,6 palců, poměr obrazovky k tělu notebook je až 87 %.

Honor kromě notebooku uvedl do předprodeje také Magic Earbuds, bezdrátová sluchátka s technologii Hybrid Active Noise Cancelling. Vestavěný trojitý mikrofon se přizpůsobuje při potlačování zvuků a ruchů, což zaručuje potlačení okolních ruchů. Za cenu kolem 3000 korun jde také o HW, který nabízí dobrý poměr cena výkon. Sluchátka jsou k dispozici v nabíjecí krabičce, která prodlužuje výdrž sluchátek z 3,5 až na 13 hodin. Pouzdro se nabíjí přes USB-C.

Byl pro vás článek přínosný?