Hlavní navigace

HPE a Nutanix: partnerství, které potěší a sníží náklady

24. 9. 2021

Sdílet

 Autor: HPE
Když se Hewlett Packard Enterprise a Nutanix pustí do něčeho společně, stojí to za to. Nejnovějším dítkem již prověřené spolupráce obou společností je zapojení software Nutanix do cloudových služeb GreenLake.

Společnost HPE, která je lídrem v řešeních datových center a průkopník hybridního IT, přidává Nutanix do svého ekosystému spravovaných služeb GreenLake. Rychle rostoucí softwarový balík Enterpise Cloud od Nutanixu je integrován s nejbezpečnějšími a nejspolehlivějšími servery HPE ProLiant a Apollo.

Jde bezesporu o krok, který může přinést uživatelům poměrně zajímavé úspory. Výzkum IDC totiž o hyperkonvergovaném softwaru Nutanix uvádí, že zákazníci díky němu dosahují až 60% snížení pětiletých provozních nákladů. Podle zprávy společnosti Forrester o celkovém ekonomickém dopadu HPE GreenLake, zase dokáží zákazníci ušetřit až 30 % kapitálových nákladů tím, že eliminují overprovisioning, spolu s 90% snížením nákladů na podporu a profesionální servisní služby.

Společná nabídka operací a správy bude dodávána se servery HPE ProLiant a prodávána jako služba prostřednictvím HPE GreenLake. Nová cloudová služba umožňuje zákazníkům nasazovat aplikace a databáze během několika minut a využívat možnosti placení za použití a zároveň získávat zásady správného řízení, viditelnosti a dodržování pravidel místních prostředí. Dovoluje modernizovat, konsolidovat a automatizovat úkoly napříč databázemi a získat podporu pro správu operací s více databázemi, jako jsou Oracle Database, Microsoft SQL Server, MySQL, PostgresSQL a další.

HPE Proliant – největší hráč na trhu x86 serverů

Produktová řada serverů HPE Proliant reprezentuje (v řadě generací) nejrozšířenější servery na světě. Servery Proliant vždy poskytují zákazníkům nejnovější zabezpečení, výkon, rozšiřitelnost a škálovatelnost s kompletní zárukou a možností pořízení jako GreenLake řešení. Generace 10 je navržena pro ještě výraznější snížení nákladů, zvýšení komplexnosti a nabízí nejnovější škálovatelnou rodinu procesorů Intel Xeon třetí generace – Ice Lake. Server je přizpůsobitelný různým pracovním zátěžím a prostředím, přičemž poskytuje optimální rovnováhu mezi rozšiřitelností a škálovatelností. Serverová řada HPE, která byla nedávno vylepšena umělou inteligencí HPE InfoSight, automaticky detekuje problémy a zabraňuje jim, což zlepšuje výkon serveru. Serverové produkty HPE také zahrnují vylepšení zabezpečení s ochranou a obnovou firmwaru a detekcí malwaru. Pro spojení HPE serverů a SW služeb Nutanix byla vytvořena nová řada produktů DX, postavená na serverech HPE Proliant a Apollo.

HPE GreenLake

GreenLake cloudové služby poskytují zákazníkům základ pro podporu digitální transformace prostřednictvím elastické platformy as-a-service. Kombinuje jednoduchost a flexibilitu cloudu s řízením, dodržováním předpisů a viditelností, která přichází s hybridním IT. HPE GreenLake nabízí řadu cloudových služeb, které urychlují inovace, včetně cloudových služeb pro holý HW, výpočetní služby, ochranu dat, HPC, HCI, SAP HANA, VDI, správu kontejnerů, operace strojového učení atd. Dnes má HPE GreenLake přes 900 partnerů a více než 1 200 podnikových řešení v 50 zemích.

CS24

Kompletní informace o této službě můžete najít například zde.

Nutanix – SW řešení pro hyperkorvengenci

Nutanix je globálním lídrem v cloudovém SW a jedním z průkopníků v oblasti hyperkonvergované infrastruktury, který nabízí své technologické SW řešení jediné platformy ke správě jakékoliv aplikace pro privátní, hybridní a multicloud řešení a zároveň dokáže řešit výpočetní výkon, storage a virtualizaci v jednom boxu. Produkty Nutanix nyní podporují hypervizory Microsoft Hyper-V a KVM, stejně jako hypervizor Acropolis (AHV) založený na KVM společnosti VMware vSphere a Nutanix. Nutanix Enterprise Cloud pak přináší sjednocené operační IT prostředí, které spojuje privátní, veřejné a distribuované cloudy a poskytuje jednotný management pro správu infrastruktury a aplikací ve všech těchto cloudových řešeních.

Aleš Čáp, autor je HPE technický specialista společnosti Tech Data – a TD SYNNEX Company

Byl pro vás článek přínosný?