Hlavní navigace

Slim PDF: Základní funkce udělá spolehlivě, svižně a zadarmo

24. 9. 2021

Sdílet

 Autor: PCWorld
Prohlížečů formátu PDF není nikdy dost. Reader od Adobe je sice zdarma, ale časem taky nabobtnal více nežli by mohlo být bezpodmínečně nutno, takže ubral na rychlosti. Jednou z alternativních možností je program Slim PDF Reader kanadské společnosti Investintech.

Jednoznačnou výhodou je rychlost a jednoduchost, program má minimální hardwarové požadavky a i s velkými soubory si poradí svižně a precizně. Rozhraní si můžeme mírně upravovat, pokud nám postačí změna z tmavého na světlé pozadí. K otevřenému souboru můžeme přídat text, vyskakují okénko nebo třeba razítko. Na nějaké editování ale můžeme zapomenout.

CS24

TIP: Program Slim PDF Reader si můžete stáhnout na webu Stahuj.cz

Na mínusové straně musíme připomenou značně omezenou nabídku funkcí, což by u samotného readeru nebylo na škodu. Nicméně na základní ploše máme „nabídku“ celé řady pokročilých funkcí včetně OCR nebo převodu formátu. Po nadšeném kliknutí ale zjistíme, že se jedná jen o marketingový trik, který nás žene na mateřské webové stránky a vnucuje nám zakoupení placeného programu Able2Extract.

Takže brát či nebrat? To záleží na tom, co vlastně potřebujeme. Pokud máme nadupaný počítač a již dávno stažený Reader, nebudeme se muset namáhat. Na druhé straně pokud nám třeba Adobe leze na nervy nebo naopak máme počítač přeplněný a musíme počítat každý MB, bude se nám program s jednou desetinou velikosti Readeru proklatě hodit. Základní funkce udělá spolehlivě, svižně a zadarmo.


  • Pro: Rychlý, pro Windows i Mac
  • Proti: Omezený výběr funkcí
  • Celkem: 65 procent

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.