Hlavní navigace

iPad 2 není pro Rusy dost bezpečný

1. 8. 2011

Sdílet

 Autor:
To si alespoň myslí ruská vláda a rozhodně nehodlá přihlédnout k faktu, že se jedná o nejprodávanější tablet vůbec. Použití tabletů Apple na oficiálních a vládních pracovištích tak nepřichází v úvahu.

Jako důvod uvádí noviny RBC daily pochyby o bezpečnosti dat. Vláda hledá vhodnou alternativu v podobě tabletu BlackBerry Playbook nebo tabletů se systémem Android. Vyloučen není ani vznik zcela nového, ruského zařízení. Bezpečnostní experti potřebují mít jistotu, že se mohou spolehnout na zařízení s dobrým šifrováním dat, resp. lepším, než jaké v současné době poskytuje právě iPad 2.

PlayBook získal certifikaci FIPS 140-2, což znamená, že může být využit pro vládní účely. V současné době se jedná se o jediný tablet s touto certifikací a činí tak z BlackBerry ideální zařízení pro využití, v případě, že by data z tabletů mohla nějakým způsobem ohrozit bezpečnost státu. Zcela mimo hru není ani Android, jelikož PlayBook podporuje také tyto aplikace.

Prvním, kdo mobilní zařízení BlackBerry výrazněji proslavil, byl sám americký prezident Obama, zřejmě i proto výrobce na bezpečnosti neustále pracuje.

Byl pro vás článek přínosný?