Hlavní navigace

iPhone 4S: Apple si s opravou vybíjení dává na čas

26. 11. 2011

Sdílet

 Autor:
Vzhledem k tomu, že iOS 5.0.1 nepřinesl vyřešení potíží s rychlým vybíjením baterie a očekávalo se vydání další verze iOS 5.0.2 v tomto týdnu, uživatelé se nedočkali.

Apple navíc o potížích s vybíjením baterie v posledních dnech až podivně mlčí, což pravděpodobně souvisí s faktem, že za malou výdrž baterie u nové generace smartphonu nemůže malá, snadno opravitelná chyba, ale že jde o problém s celou koncepcí přístroje.

Původní představa, že šlo o potíže s funkcí lokalizace přístroje, který údajně neustále při komunikaci s mobilní sítí zjišťuje svoji pozici a vybíjí tak baterii, vzala rychle za své a nyní se zdá, že jde o celý soubor problémů, z nichž řada má možná i hardwarové příčiny.

Navíc nejen že se iOS 5.0.1 neukázal jako řešením na potíže s výdrží, ale mnoha uživatelům tato narychlo vydaná aktualizace způsobila další problémy, jako selhávání mikrofonu, ztrátu Wi-Fi signálu či problémy s připojením do mobilní sítě. Objevily se také problémy s vymazáváním jmen v seznamu kontaktů.

Apple se navíc ani k těmto problémům oficiálně nevyjádřilo, zatím podle představitelů dále zkoumá zbývající potíže s baterií, které údajně některé uživatele přístrojů s iOS 5 potkaly. V každém případě lze očekávat, že i když se Applu povede nějaká úsporná opatření v iOS zavést, nebude iPhone 4S žádným rekordmanem ve výdrži, čímž ale ztratí jednu ze svých konkurenčních výhod zejména oproti některým smartphonům s Androidem, neboť dřívější generace iPhone byly považovány za poměrně energeticky úsporné a i z tohoto důvodu si je někteří majitelé kupovali.

Byl pro vás článek přínosný?