Hlavní navigace

iPhone vs. Nexus One 4:0 - srovnání slabých míst

26. 3. 2010

Sdílet

Google před pár měsíci představil svůj smartphone Nexus One. Má se Apple čeho obávat?

iPhone vs. Nexus One: který smartphone je lepší

 

1) Funkce kopírovat a vložit - každý, kdo zkoušel oba přístroje, musí uznat, že kopírování na iPhonu je intuitivní, zatímco na platformě Android je příliš kostrbaté. A navíc - na telefonu Nexus One nemůžete kopírovat z e-mailu.

2) Dotykový displej - i když má Nexus One displej WVGA (480x800), text na něm není tak ostrý jako na iPhonu. Nexus One totiž nemá opravdový WVGA displej a jeho rozlišení je tedy 392x653 pixelů. Nexus One má na rozdíl od iPhonu také problémy s citlivostí displeje v dolní polovině displeje.

3) Hudba - hudební aplikace na Nexusu One je v pořádku, avšak pokud jste vyzkoušeli aplikaci iPod na iPhonu, výsledek je jasný. Rozhraní N1 se nemůže s iPhonem rovnat a jedinou výhodou telefonu od Googlu je fakt, že vám umožní přístup k hudbě na microSD kartě. iPod na iPhonu má kromě uživatelského rozhraní lepší propojení s iTunes a podporu podcastů.

4) App Store - Android Market se nemůže kvalitou ani výběrem rovnat App Storu od Apple, i když obsah v něm rychle přibývá.

CS24

Je vidět, že Apple na platformě iPhonu pracuje již několik let a Google je v oboru nováčkem. Výše zmíněné důvody, proč je iPhone lepší, než Nexus One, jsou však subjektivní, a je třeba říci, že Google na softwaru pro svůj smartphone tvrdě pracuje a Apple by neměl usnout na vavřínech.

Zdroj: ZDNet

Byl pro vás článek přínosný?