Hlavní navigace

Jak často vypínat telefon? Americká Národní bezpečnostní agentura radí…

28. 5. 2024

Sdílet

 Autor: Computerworld.cz s využitím Dall-E
Jak často byste měli úplně vypnout svůj telefon? Nejde o úkon související jen s úsporou baterie. Pomáhá vaše zařízení také chránit.

Řada lidí se musí naučit správně používat chytrý telefon. Koneckonců, smartphony coby všestranná zařízení vyžadují pravidelnou údržbu a důležité aktualizace, aby byly optimálně chráněny proti opotřebení a útokům.

Jak spravujete více cloudů ve vaší firmě?

Dokonalou ochranou je vypnutí

Překvapivě, mezi zásady správného používání chytrých telefonů patří velmi jednoduchá funkce: jejich úplné vypínání. Podle bezpečnostních expertů z americké Národní bezpečnostní agentury už jen toto pomáhá chránit zařízení před hackerskými útoky. 

V současné době je totiž běžné získat přístup do chytrých telefonů nejen prostřednictvím škodlivých odkazů, ale také prostřednictvím tzv. zero-click exploitů. Ty spočívají v postupném obcházení bezpečnostních funkcí smartphonu.

Video ke kávě

Máte čas na rychlé a informativní video?

 

Začít mohou zmeškaným hovorem, pokračovat instalací prvních škodlivých souborů a končit přístupem do systému a proniknutím k citlivým informacím, které umožní právě takové soubory. Obvykle si toho uživatel vůbec nevšimne, naštěstí tomu lze ale zabránit úplným restartem zařízení.

CS24

Jak často tedy vypínat telefon?

Jednoduchá odpověď odborníků na bezpečnost, jak často by se měl mobilní telefon zcela vypínat, zní: alespoň jednou týdně. V nejlepším případě bychom však neměli zapomínat resetovat náš telefon ještě častěji. Kromě eliminace bezpečnostního rizika to totiž také umožňuje bezproblémový chod všech funkcí operačního systému chytrého telefonu.

Mimochodem: Chcete-li zjistit, jak dlouho je vaše zařízení nevypnuté, můžete to snadno zkontrolovat nastavení systému. V zařízeních se systémem Android jej obvykle najdete v části Zařízení a poté Stav. Doba provozu se tam zobrazuje v hodinách.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?