Hlavní navigace

Jak na hezčí a efektivnější nové záložky v Google Chrome - 2.díl

19. 11. 2014

Sdílet

 Autor: © backgroundstore - Fotolia.com
Také vás nudí to prázdné a nicneříkající okno vždy, když v internetovém prohlížeči Google Chrome otevřete novou záložku? Podívejte se, jak si můžete obsah tohoto okna ozvláštnit, třeba nějakým hezkým obrázkem nebo zobrazením užitečných informací.

Pokud vám nová záložka v internetovém prohlížeči Google Chrome vždy připadala nudná a strohá bez špetky originality, pak vám právě nyní nabízíme možnost, jak to změnit. Představíme vám tři rozšíření pro Google Chrome, které vám nejen zatraktivní prostředí tohoto internetového prohlížeče, ale pokud budete chtít, současně vám dokážou zefektivnit i práci v prostředí Google Chrome.

 

Předchozí díl

Momentum

Momentum pro internetový prohlížeč Google Chrome

Pokud byste rádi spojili atraktivní vzhled s efektivitou práce v nově vytvořené záložce, pak zkuste rozšíření Momentum. Při prvním spuštění tohoto rozšíření budete požádáni o zadání svého jména a o zadání svého hlavního cíle pro daný den. Poté pokaždé, když otevřete novou záložku, se objeví přivítání, které bude obsahovat aktuální čas, osobní pozdrav a připomínku cíle, který jste si pro daný den vytyčili.

Rozšíření Momentum zvládá i několik dalších příjemných maličkostí, jako je zobrazení nějaké hezké fotografie na pozadí, zobrazení rozšiřitelného seznamu úkolů ve spodním pravém rohu okna či zobrazení aktuálního počasí v pravém horním rohu okna. Stejně jako u předchozího rozšíření je možné přistupovat k aplikacím Chrome, a to přes odkaz Apps, který se nachází v levém horním rohu okna.

Přímo u spodního okraje okna každé otevřené záložky zobrazuje Momentum motivační citát, který vás buď může inspirovat, nebo naopak otrávit – to ale záleží jen na vás a na tom, v jakém rozpoložení se právě nacházíte.

soutez_casestudy

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?