Hlavní navigace

Jak na konverzi audio a video souborů s přehrávačem VLC (2)

15. 10. 2018

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Jestliže jste se někdy pokoušeli hledat software, který dokáže převádět audio a video soubory ve Windows, pak možná víte, jak těžké může být najít dedikovaná řešení, která jsou opravdu zdarma a fungují tak, jak jejich tvůrci tvrdí.

Předchozí díl

V jakých situacích převádíte soubory

Sem tam možná potřebujete převést zřídka používaný typ souboru na populárnější formát, který by mohl zjednodušit sdílení souboru s ostatními, jeho uložení na mobilní zařízení či zajištění jeho kompatibility s konkrétním přehrávačem multimédií.

Například konverze YouTube klipů z MP4 do MP3 osekala jejich velikost zhruba na polovinu (600 MB versus 300 MB v případě jednoho konkrétního souboru – což je mnohem lepší pro mobilní zařízení či nahrávání na internet), a některé stažené soubory měly formát M4A, kvůli čemuž nemohly být přehrávány v určitých aplikacích.

Jak na převod audio a video souborů s VLC

Jestliže jste ve VLC žádný soubor nikdy nepřeváděli, pak vás nejspíš překvapí, jak jednoduché to je:

V aplikaci VLC běžte na Média > Převést / Uložit… nebo na klávesnici stiskněte kombinaci kláves Ctrl + R.

V dalším okně můžete přidat soubory, které chcete převést, a to i více najednou, a navíc můžete i kombinovat jejich typy. Například můžete přidat soubory MP4 i M4A a dekódovat je jako MP3.

CS24

Po výběru souborů probíhá samotné převádění. To aktivujete tak, že kliknete na Převést / Uložit v okně Otevřít médium a následně si zvolíte výstupní typ souboru a další nastavení.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?