Hlavní navigace

Jak si na Amazon Echo přehrajete zakoupenou hudbu - 2.díl

8. 11. 2019

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Svou hudební sbírku si můžete pomocí hlasové asistentky Alexa přihrát i po ukončení Amazon Music Storage

Předcházející díl

 

Hlasová asistentka Alexa od Amazonu je stále méně přívětivá pro ty uživatele, kteří, než aby si předpláceli některou ze služeb, které hudbu poskytují, jako je například Spotify, si raději hudbu kupují.

První možnost: Plex Media Server

 Pokud má služba Plex na Amazon Echo přehrávat soubory s hudbou, potřebuje mediální server, který je neustále spuštěný a na němž běží Plex Media Server. Takovým serverem může být klasický počítač (na němž je nainstalovaný operační systém Windows, MacOS nebo Linux), server NAS (Network Attached Storage), popřípadě Nvidia Shield TV. Plex ale aktuálně nepodporuje streaming do zařízení s asistentkou Alexa ze serverů Plex Cloud.

Streaming hudby tímto způsobem má rovněž v porovnání s Amazon Music a dalšími službami, které nevyžadují instalaci dovedností (skills) Alexy jako je například Spotify nebo Pandora, několik omezení:

  • Není podporována tzv. whole-music, což znamená, že můžete poslouchat v jednom okamžiku pouze z jednoho reproduktoru.
  • Plex není možné nastavit jako výchozí službu pro streaming, proto musíte pro přehrání skladeb pokaždé použít speciální syntaxi (buď „Alexa, ask Plex…“, nebo „Alexa, tell Plex…“).
  • Odezva od služby Plex bude oproti službám pro práci s hudbou integrovaným v asistentce Alexa o něco delší.
  • V hlasovém asistentovi Echo Show není podporována funkce zobrazování obalu disku obsahujícího přehrávanou skladbu (tzv. album art).

Pokud jsme vás výše uvedenými omezeními neodradili, pak si přečtěte, jak nakonfigurovat Plex tak, aby asistentka Alexa dokázala pomocí něj přehrávat hudbu:

1. Vytvořte si u služby Plex zdarma dostupný účet, protože pokud chcete tuto službu používat s asistentkou Alexa, pak jej prostě budete potřebovat.

2. Stáhněte si do zařízení, na němž máte uloženy soubory s hudbou, aplikaci Plex Media Server a řiďte se pokyny pro instalaci. Během instalace budete dotázáni na umístění složky, v níž se nachází vaše soubory s hudbou.

3. Navštivte stránku app.plex.tv, která vám umožní službu Plex spustit z libovolného smartphonu, tabletu nebo počítače.

4. V postranním panelu vlevo vyberte položku Settings.

5. V nabídce týkající se nastavení pak z levého postranního panelu vyberte položku Remote Access a následně klepněte na možnost Enable Remote Access. (Služba Plex vám sice sdělí, že tuto operaci není nutno provádět, pokud používáte nejnovější verzi softwaru pro vytvoření mediálního serveru, nicméně i přesto vám doporučujeme pro jistotu tuto operaci provést).

Konfigurace Plex Media Serveru

soutez_casestudy

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?