Hlavní navigace

Jak smazat automatické návrhy adres URL v prohlížečích - 2.díl

9. 5. 2019

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Při psaní adresy URL do panelu Adresa internetového prohlížeče se automaticky zobrazují návrhy adres URL, které jste psali někdy dříve. Určitě nebude od věci, když si čas od času uklidíte i v této oblasti a seznam adres URL zde uložený alespoň trochu pročistíte.

Předcházející díl

 

Velkou část pracovní doby trávíme (a určitě nejen my) vyhledáváním na Internetu. To mimo jiné znamená, že se postupem času funkce automatického doplňování v panelu Adresa internetového prohlížeče zaplní různými adresami URL (a to i těmi, které jsou napsány chybně), popřípadě adresami URL, které jste navštívili jen jednou a už se k nim pravděpodobně nevrátíte. Pokud jste někdy strávili noc surfováním na Internetu, pak je velmi pravděpodobné, že funkce automatického doplňování vám vyhodí právě takové nežádoucí „kostlivce“.

Firefox

Odstranění nevhodné adresy URL ve Firefoxu pomocí klávesy Delete

Podobný způsob odstranění nevhodných návrhů adres URL lze použít i ve Firefoxu. I zde začněte psát adresu URL a v okamžiku, kdy se objeví onen nevhodný návrh adresy URL, tento návrh v seznamu návrhů pod panelem Adresa zvýrazněte. Namísto klávesové zkratky Shift-Delete, která se používá v internetovém prohlížeči Chrome, jednoduše stiskněte klávesu Delete.

V nejnovějších verzích Firefoxu po odstranění označeného nevhodného návrhu adresy URL tento nevhodný návrh adresy URL v panelu Adresa zůstane, nicméně můžete se ho zbavit tak, že jej přímo v panelu Adresa označíte a stisknete klávesu Backspace.

Internet Explorer

V Internet Exploreru můžete jede nevhodný návrh adresy URL odstranit jedním klepnutím myší

Automatické nevhodné návrhy adres URL bohužel v internetovém prohlížeči Edge nijak spolehlivě odstranit nejde, ale v Internet Exploreru to možné naopak je. Když takovou adresu URL v rozevíracím seznamu pod panelem Adresa zvýrazníte, objeví se na pravé straně značka ve tvaru písmene x. Když na tuto značku klepnete myší, tento nevhodný návrh adresy URL zmizí.

Stejně jako u Firefoxu zůstává i v Internet Exploreru onen nevhodný návrh adresy URL v panelu Adresa, odkud jej musíte odstranit ručně.

 

CS24

Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?