Hlavní navigace

Jak snadno uložit videa z Facebooku

25. 2. 2022

Sdílet

 Autor: Facebook
Zaujalo vás na Facebooku nějaké video, které byste si rádi stáhli do svého počítače nebo smartphonu? Samotný Facebook ukládání videí oficiálně nepodporuje, pomůže vám online služba.

Facebook je nepřeberným zdrojem myšlenek, textů, obrázků a videí. Jeho algoritmy servírují uživatelům obsah tak, aby je pokud možno co nejvíce zaujal. Nevýhodou tohoto řešení je skutečnost, že například video, které vás nedávno zaujalo, najednou nemůžete znovu nalézt. Řešením je stažení videa do počítače nebo chytrého telefonu pro jeho pozdější rychlé nalezení. 

Chcete-li si video uložit, pak můžete využít některé z internetových služeb, které se na stahování videí ze sociální sítě specializují. Jmenovat můžeme služby fdown.net či Getfvid.com. Na příkladu druhé jmenované služby si nyní názorně ukážeme, jak stažení videa z Facebooku uskutečnit.

Stažení videa krok za krokem

Objevíte-li na Facebooku zajímavé video, pak na něj klikněte levým tlačítkem myši pro jeho zvětšení.

Stažení videa z Facebooku 

Poté z adresního řádku webového prohlížeče zkopírujte jeho URL adresu. To provedete buď označením celé webové adresy a stisknutím klávesové zkratky „Ctrl+C“, případně po označení klikněte na adresu pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky vyberte položku „Kopírovat“.

Stažení videa z Facebooku

V dalším kroku navštivte stránku Getfvid.com a do pole vložte zkopírovaný odkaz. Můžete použít klávesovou zkratku „Ctrl+V“, případně opět využít kontextovou nabídku. Následně klikněte na tlačítko „Download

Stažení videa z Facebooku

Poté již služba Getfvid.com nabídne možnost stažení zvoleného videa. Vybrat si přitom můžete download v normální či HD kvalitě. K dispozici je také stažení pouze zvukové stopy z videa. Zajímavá je pak možnost naskenování QR kódu objektivem fotoaparátu smartphonu či tabletu pro rychlé stažení videa do vašeho mobilního zařízení. Potěší také možnost odeslání videa do Dropboxu.

Stažení videa z Facebooku

Po výběru kvality dojde k zobrazení videa v přehrávači. Najetím myši nad okno přehrávače se v dolním okraji zobrazí nabídka, ve které se pod ikonou se třemi tečkami nachází menu s volbou „Stáhnout“.

Stažení videa z Facebooku

CS24

Po kliknutí na položku Stáhnout“ následně dojde k uložení videa na váš pevný disk.

Stažení videa z Facebooku

Poznámka redakce:

Článek původně přinášel postup stahování video obsahu z Facebooku pomocí záměny části webové adresy. Popsaný postup však pozbyl platnosti a tak byl návod aktualizován pro stahování obsahu z Facebooku prostřednictvím online služby.

Byl pro vás článek přínosný?