Hlavní navigace

Jak vyhledat duplicitní fotografie? Pomocí těchto dvou utilit - 2.díl

21. 7. 2015

Sdílet

 Autor: Fotolia © itestro
Pro vyhledávání duplicitních snímků ve vaší sbírce fotografií existuje celá řada užitečných utilit. My vám v tomto článku představíme Duplicate Cleaner a Free Duplicate Photo Finder.

Předcházející díl

 

Duplicate Cleaner a Free Duplicate Photo Finder vám pomůžou odhalit a následně vytřídit duplicitní snímky ve vaší sbírce fotografií, ale jejich zdarma šiřitelné verze mají několikero omezení.

Free Duplicate Photo Finder

Dalším velmi oblíbeným nástrojem, který dokáže seskupit k sobě snímky, které byly oříznuty, otočeny nebo u nichž byla změněna velikost, se nazývá Free Duplicate Photo Finder.

Pro zjišťování podobnosti je Photo Finder vybaven naprosto dokonalým uživatelským rozhraním. Po dokončení vyhledávání zobrazuje podobné snímky vedle sebe, a to včetně procentického údaje o podobnosti. Uživatel se tak může na oba snímky podívat a následně se sám rozhodnout.

Free Duplicate Photo Finder

CS24

Na programu Free Duplicate Photo Finder nám však přijde několik věcí zvláštních, ba až podezřelých. Co víme, nebyl tento program od prosince 2013 nijak aktualizován. Nezobrazuje se v něm ani číslo verze. Když jsme se pokoušeli o kontakt, nikdo nezareagoval.

Na samotném programu jsme nenašli nic špatného. Žádný z námi používaných antimalwarových nástrojů našel žádný malware. Program se nepokouší instalovat žádné další potenciálně nežádoucí programy. Podle všeho to vypadá, že je tento program úplně čistý, ale stal se z něho sirotek, pro který nikdo neposkytuje podporu a některým uživatelům se může zdát jeho ovládání poněkud neohrabané.

Byl pro vás článek přínosný?