Hlavní navigace

Jak vyzrát na neduhy MS PowerPoint - 3. díl

19. 8. 2011

Sdílet

 Autor: © Jakub Krechowicz - Fotolia.com
Práce s typy písem může občas uživatele pořádně potrápit. Ukážeme si, jak rychle změnit font v celém dokumentu a jak zařídit, aby bylo dané písmo dostupné ve všech verzích programu.

Ač se jedná o užitečného pomocníka, i Microsoft PowerPoint si občas postaví hlavu a odmítá vykazovat racionální chování. Podívejte se, jak vyřešit pět nejčastějších problémů.

 

1. díl článku: PowerPoint odmítá spustit moji prezentaci

2. díl článku: Uchopte barevnou paletu pevně do svých rukou

3. díl článku: Nelíbí se mi zvolený fontTohle není font, který jsem použil

4. díl článku: Zvuk se spustí pouze na mém počítači


3) Nelíbí se mi zvolený font

Pakliže musíte pracovat s cizí prezentací a nelíbí se vám styl písma, jenž autor zvolil, existuje velmi snadný způsob hromadné změny fontu v celém dokumentu.

V kartě Domů otevřete rozbalovací menu Nahradit a vyberte možnost Změnit písma. V dialogovém okně zvolte požadované fonty a klikněte na tlačítko Zaměnit.

PowerPoint_pisma

 

4) Tohle není font, který jsem použil

Konečně jste nahradili nevzhledný font a nastavili jste správné barvy, abyste zjistili, že se při promítání prezentace zobrazuje zcela jiný styl písma, než jste původně zvolili. Na vině jsou opět rozdílné verze programu PowerPoint disponující různými sadami fontů.

Pokud tedy prezentaci neplánujete spouštět na vlastním notebooku, měli byste použité fonty do vašeho dokumentu začlenit, abyste se na cizím počítači vyhnuli problémům spojeným s chybějícími funkcemi.

Tuto funkci naleznete v hlavním menu pod volbou Možnosti aplikace PowerPoint. V dialogovém okně otevřete menu Uložit, zaškrtněte možnost Vložit písma do souboru a vše potvrďte tlačítkem OK.

PowerPoint_vlozeni

V příštím závěrečném díle se podíváme na spolehlivé vložení zvukového souboru do vaší prezentace.

CS24

 

Úvodní foto: © Jakub Krechowicz - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?