Hlavní navigace

Jaká je ta ideální počítačová skříň pro vás? - 13.díl

20. 12. 2019

Sdílet

 Autor: © Daniel Schweinert - Fotolia.com
Počítačovou skříň můžete v současnosti koupit ve všech možných provedeních – tvarech, velikostech i s řadou funkcí – jen tak vědět, která je pro vás ta pravá.

Předcházející díl

 

Je úplně jedno, jestli chcete, aby vaše počítačová skříň byla středobodem vaší pracovny nebo jestli se má jednat jen o nějakou krabici, která bude ležet někde pod stolem – koupě počítačové skříně je vždycky tak trochu věda.

Pokud se koupí počítačové skříně nechcete nijak zabývat, pak pro vás platí nezbytné minimum – musí být tak velká, aby zvládla uspokojit všechny vaše požadavky a aby měla dostatek místa pro všechen váš hardware a zařízení připojovaná do portů USB. V každém případě byste měli vědět, že existují skříně, které vám toho poskytnou daleko více. Prostorný vnitřek, nižší teploty, minimální hluk, rozsáhlou podporu vodního chlazení, přitažlivě provedené panely z tvrzeného skla či podsvětlení RGB – a to všechno je jen příslovečná špička ledovce.

V následujícím seriálu najdete návod na koupi takové počítačové skříně, která vám sedne doslova na míru. Nicméně koupě počítačové skříně je jen prvním krokem, u něhož to pravděpodobně neskončí, ale naopak začne. Co když si budete chtít postavit rovnou celý počítač?

Nejlepší počítačové skříně vyšší třídy

Be Quiet! Silent Base 601: Ne každý chce mít na své počítačové skříni panely z tvrzeného skla, RGB osvětlení či další okázalosti. Nicméně pokud vy jste právě tou výjimkou, která něco takového musí mít, pak zvažte koupi počítačové skříně Be Quiet! Silent Base 601 (k mání je za 139 USD na webu Newegg). Vzhledem k oceněním, která získala od Gamers Nexus a Tom´s Hardware, kde ocenili snadnou stavbu, slušný seznam funkcí a provedení v podobě tichého počítače. Na druhou stranu je pravdou, že snaha o minimalizaci hlučnosti vede ve výsledku k vyšším provozním teplotám než u skříní, které jsou optimalizovány na maximální průchod vzduchu.

Počítačová skříň Corsair 570X

Corsair Crystal 570X RGB: Počítačovou skříň Corsair 570X, která se dá koupit za 150 USD na Amazonu, ocenil PC World v roce 2016 jako nejlepší počítačovou skříň roku a jak uvidíte, zcela oprávněně. Namísto jednoduchého průhledného panelu je prakticky každý okraj této překrásné bestie – konkrétně horní, přední a boční panel vyroben z tvrzeného skla. Tento uhlazený vzhled je umocněný trojicí větráčků v předním panelu s přizpůsobitelným RGB osvětlením, které se dá ovládat panelem na horní části skříně. K tomu přidejte skutečnost, že skříň je navržena tak, aby nebylo třeba žádné nářadí a prostorný vnitřek, díky němuž je práce uvnitř skříně Corsair 570X hotovým snem, ostatně stejně jako pohled na ni.

Počítačová skříň Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass

CS24

Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass: Počítačová skříň Phanteks Enthoo Evolv X, kterou si můžete koupit za 200 USD na Amazonu, je luxusním kouskem vyrobeným z hliníku a tvrzeného skla, osvětlená přizpůsobitelným RGB osvětlením na předním panelu a krytem napájecího zdroje. Čistý zevnějšek ukrývá klece pro pevné disky a napájecí zdroj, srovnatelně masivní Enthoo Evolv X má dostatek prostoru i pro umístění vícera grafických karet a možnost svislé instalace GPU. Chlazení je prioritou číslo jedna, má chladič vybavený svorkou, prostor pro umístěn zásobníku, a dokonce zde najdete tzv. PWM hub pro regulaci ventilátorů.

Upozornění: Pevný přední panel počítačové skříně bohužel nijak nepomáhá snadnému proudění vzduchu do skříně. Pokud je pro vás prioritou dosažení co možná nejnižších teplot ve skříni, pak se raději podívejte po počítačové skříni s více otvory.

Byl pro vás článek přínosný?