Hlavní navigace

Kerio: spravujte své servery pomocí tabletu

4. 5. 2012

Sdílet

Variantu 7.4 svého poštovního serveru Connect uveřejnila firma Kerio. Kromě jiného nabízí možnost pokročilé správy přes tablety iPad.

Kerio ConnectNové webové administrační rozhraní optimalizované pro iPad umožňuje nastavovat přístupová práva, zakládat nové uživatelské účty, prohlížet záznamy a řešit problémy kdykoliv a kdekoliv.

Rozhraní Connect Administration dělá podle výrobce z  iPadu plnohodnotný nástroj pro správu IT a technickou podporu. Podporuje novou technologii Multi-Touch, tedy rychlejší posouvání tažením několika prsty, otevření kontextové nabídky dotykem dvěma prsty a možnost skrytí stromu sekcí pro zvětšení místa na displeji.

Jednou z nových funkcí, kterou mohou správci IT nastavit na iPad, je řízení přístupu uživatelů. Pravidla pro přístup umožňují povolit uživatelům přístup k jednotlivým službám serveru – např. WebMail nebo  Outlook Connector.

Rovněž je možné omezit uživatelům přístup z mobilních zařízení a získat tak větší kontrolu nad vzdáleným přístupem k serveru. Omezení přístupu lze jednoduše nastavit omezením jednotlivých protokolů – např. ActiveSync, IMAP nebo Web.

„Je to tak trochu ironie, že plné administrační rozhraní na iPad umožňuje správcům snadno omezit jiným uživatelům přístup z mobilních zařízení,“ říká Scott Schreiman, prezident společnosti Kerio Technologies.

Connect 7.4 s integrovaným antivirem, vylepšenou antispamovou ochranou a integrovanou archivací e-mailu tak podle výrobce dává firemním zákazníkům vše, co potřebují pro bezpečnou a robustní e-mailovou komunikaci.

soutez_casestudy

Je k dispozici jako softwarová aplikace, kterou zákazník provozuje na vlastním serveru, i jako hostovaná služba nabízená prostřednictvím hostingových partnerů. Zákazník má tak možnost volby, kde budou jeho e-maily uloženy. Tato alternativa k Microsoft Exchange a Google Apps splňuje všechny požadavky na komunikační server a zároveň je pro malé a střední firmy cenově přijatelná.

Connect 7.4 podporuje platformy Windows, Linux a Mac OS X a je také k dispozici jako virtuální zařízení pro VMware. Cena produktu je 9 300 Kč za licenci pro pět uživatelů, další uživatele lze přikoupit za 540 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?