Hlavní navigace

Kinect trhá prodejní rekordy, strčil do kapsy iPhone a iPad

14. 3. 2011

Sdílet

Nejenom, že prodeje herního pohybového senzoru Kinect pro Xbox 360 překonaly očekávání společnosti Microsoft, ale vynesly tomuto zařízení titul nejrychleji se prodávající spotřební elektroniky se zápisem v Guinessově knize rekordů.

Herní pohybový ovladač Microsoft Kinect, jež byl ve vývojové fázi označován krycím jménem Project Natal, byl na trh uveden 4. listopadu loňského roku. A jak oznámil výkonný ředitel společnosti Steve Ballmer při příležitosti výstavy spotřební elektroniky Consumer Electronics Show, která se konala počátkem roku v Las Vegas, za prvních 60 dní od zahájení prodeje dodal Microsoft k prodejcům po celém světě 8 milionů kusů.

příloha_ovladnete_sva_data

V časovém horizontu od 4. listopadu 2010 do 3. ledna 2011 se tak v průměru každý den prodalo 133 333 kusů, čímž byly dle Guinessovy knihy rekordů překonány dosavadní prodejní úspěchy zařízení Apple iPhone a iPad za stejné časové období. Zaznamenaný prodejní úspěch bude zveřejněn v příští speciální hráčské edici Guinessovy knihy rekordů.

Úspěch Kinectu je pochopitelně znám i na finančních výsledcích Microsoftu, který ve 2. čtvrtletí zaznamenal rekordní obrat. Jednou z táhnoucích divizí byla právě Microsoft Entertainment & Devices Division, jejíž tržby převážně díky úspěchu pohybového senzoru Kinect a herní konzole Xbox 360 posílily oproti stejnému období předchozího roku o 55 procent. Podrobnější informace naleznete na sesterském magazínu ChannelWorld.

Byl pro vás článek přínosný?